Film Dolazak oduševio ljubitelje znanstvene fantastike

Preporuka za gledatelje
Film Dolazak oduševio ljubitelje znanstvene fantastike

Suradnja Amy Addams i Jeremyja Rennera u inteligentnom znanstveno-fantastičnom trileru Dolazak premijerno je prikazana u kinima 24. studenoga. Film je nominiran za dva Golden Globesa, od kojih je jedan za najbolju glumicu. Uz njih još glume Forest Whitaker i Michael Stuhlbarg.

Radnja filma je zasnovana na noveli Teda Changa Story of Your Life. Prikazuje se dolazak izvanzemaljaca na Zemlju i naš kontakt s njima. Na vijestima, doktorica i prevoditeljica Louise Banks saznaje kako je dvanaest letjelica sletjelo na naš planet. Uz pomoć fizičara Iana Donnellyja pokušava komunicirati s njima te shvatiti njihove namjere. No, u sve to se uključuju svjetske vlade, koje međusobno polagano stvaraju rat. Tada se javlja ironija. Opasnost ne dolazi od izvanzemaljaca, već ljudske rase. U sve to uključuje se i priča majčinstva, gdje Louise gubi svoju kćer.

Popularna stranica IMDB je ocijenila znanstveno-fantastičnu dramu Dolazak sa ocjenom 8.3. Kritičar magazina Antlantic, Christopher Orr, izjavio je da se radi o najoriginalnijem filmu ove godine, kojega nijedan ljubitelj znanstvene fantastike ne bi trebao preskočiti. CNN je istaknuo kako ljudi stvaraju pogrešnu predodžbu o filmu i zamišljaju ga punim vidljive napetosti. Redatelj je Denis Villeneuve, a film traje 116 minuta.

Anđela Jurišić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista