Samsung Galaxy S9 vidjet ćemo već krajem veljače

STIGLA POTVRDA
Samsung Galaxy S9 vidjet ćemo već krajem veljače

Južnokorejski gigant Samsung potvrdio je kako će idući mjesec predstaviti mobitele Galaxy S9 i S9 Plus na Mobile World kongresu u Barceloni.

Samsungov šef za pametne telefone, DJ Koh, potvrdio je lansiranje novog mobitela na CES konferenciji u Las Vegasu. Koh nije rekao kojeg datuma će tačno biti predstavljen novi Samsungov ljubimac, ali poznato je kako Mobile World traje od 26. februara do 1. marta.

Modeli S9 i S9 Plus su nasljednici modela S8 i S8 Plus koji su lansirani na Samsungovom događaju u New Yorku u martu prošle godine, prije nego su se našli u maloprodaji u aprilu. Osma generacija Galaxy mobitela osvojila je sve pozitivne kritike zahvaljujući izvrsnom dizajnu telefona i odličnoj kameri. Modeli S8 i S8 Plus bili su dovoljno dobri da kupci zaborave na katastrofu s Galaxyjem Note 7 i njegovom eksplozivnom baterijom.

Specifikacije Galaxyja S9 još nisu poznate, iako mnogi ne očekuju nikakve radikalne promjene u odnosu na S8. Kako glasine kruže, senzor otiska prsta na modelu S9 će biti odmah ispod kamere, za razliku od njegovog prethodnika kod kojeg je senzor pomjeren malo više u jednu stranu. Novi mobiteli će navodno dobiti i Qualcommov nadolazeći Snapdragon 845 procesor te će biti brži.

Nakon predstavljanja u Barceloni, Galaxy S9 i S9 Plus naći će se u prodaji već od marta. Njihove cijene još nisu poznate.

Na kraju, S9 i S9 Plus modeli nisu jedini mobiteli koje Samsungovi korisnici mogu očekivati ove godine. Koh je otkrio kako kompanija 2018. planira predstaviti i sklopivi mobitel. Šta će značiti sklopivi, ostaje da vidimo.

klix.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista