Viber lansira grupni chat kapaciteta milijardu korisnika

Unapređenje komunikacije
Viber lansira grupni chat kapaciteta milijardu korisnika

Viber, aplikacija za razmjenu poruka, objavila je pokretanje Viber zajednice (Communities), čime je postala prva aplikacija ovog tipa koja nudi prostor za chat, odnosno, dopisivanje u kome će milijardu korisnika nesmetano moći da razmjenjuje poruke i sve vrste sadržaja.

“Trenutno stanje na tržištu je takvo da ograničava grupne chatove na stotine ili hiljade korisnika, a sada Viber pruža korisnicima mogućnost da se na ovaj način povežu sa milijardu sugovornika iz cijelog svijeta u jednom jedinom grupnom chatu”, navodi se u saopćenju kompanije Viber Rakuten.

Viber će također predstaviti i nove funkcije za monetizaciju, koje će omogućiti vlasnicima zajednica da unutar njih kreiraju modele za stvaranje prihoda kako se one budu razvijale i postajale masovnije.

Novi članovi Viber zajednice će imati pristup kompletnoj historiji chatova unutar tih zajednica i moći će da se uključe u razgovore koristeći sve raspoložive funkcije na
Viberu poput GIF-ova, stickera, fotografija, video file-ova, kao i osnovnog teksta.

U skladu sa Viber imperativom, koji podrazumijeva privatnost sadržaja i sigurnost samo će imena članova zajednice biti prikazana u chatu, dok će njihovi brojevi telefona biti sakriveni od drugih članova.

klix.ba

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista