Google Duo dobio podršku za video poruke

Google Duo
Google Duo dobio podršku za video poruke

Google je sredinom kolovoza 2016. godine predstavio novu aplikaciju za video chat – Google Duo koji je svojevrstan odgovor na Appleov FaceTime. Dotična je vrlo brzo postala popularna među korisnicima koji su je u samom prvom tjednu dostupnosti preuzeli više od 5 milijuna puta.

S vremenom Google je proširivao mogućnosti aplikacije, a najnovija je stigla ovih dana. Naime, Google je dodao mogućnost ostavljana video poruka osobama koje se nisu iz nekog razloga mogle javiti na vaš video poziv.

Video poruka ne može biti predugačka, već najdužeg trajanja do 30 sekundi što bi trebalo biti dovoljno vremena da u kratkim crtama objasnite zašto ste uputili video poziv te treba li vam se ta osoba kasnije javiti ili ne. Sam princip ostavljanja video poruke je Googleovski jednostavan – za vrijeme uspostavljanja poziva iznad tipke za prekidanje poziva pojavit će se dodatna tipka – „Leave video message“.

Kako bi snimili poruku dovoljno je samo tapnuti na nju i ostaviti, tj. snimiti poruku. Prije nego što budete istu poslati možete ju i pregledati kako bi se uvjerili da je sve prošlo prema planu tijekom snimanja. Video poruke su enkriptirane i automatski se brišu dan nakon što su pogledane. No, ako vam se neka od pristiglih video poruka toliko svidi da bi ju htjeli sačuvati i za kasnije, Google će vam i to dopustiti.

Google je pripremio i pisane upute kako ostaviti video poruku koje možete proučiti ovdje. Nova inačica Google Duoa dostupna je putem Google Play i AppStore trgovina. Iako je nova opcija dostupna od 7. ožujka, Google napominje kako će možda biti potreban koji dodatni dan prije nego bude dostupna svim korisnicima.

bug.hr

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista