back to top

Obavijest građanima: U srijedu dolazi do prekida u isporuci vode

 JP Parkovi d.o.o. Ljubuški žele obavijestiti korisnike javnog vodovoda u Ljubuškom koji su priključeni na vodovodnu mrežu u gradu i gradskim naseljima da će zbog radova na CS VITINA – demontaža starog i montaža novog mjerača protoke – DN 400 doći do prekida vode u periodu od 9 do 21 sati u srijedu, 05. lipnja 2024. godine.

S obzirom na planiranu obustavu električne energije od strane EP HZHB, Poslovnica Ljubuški, radi radova na vodocrpilištu, uskladili smo naše radove kako bi se izbjegla dvostruka obustava rada crpne stanice i vodoopskrbe.

Ukoliko tehničke mogućnosti dozvole, puštanje vode može se očekivati i ranije, a djelatnici vodovoda će pokušati osigurati vodu potrošačima u navedenim područjima putem prespajanja i vodosprema.

Nestanak vode može se osjetiti i u svim područjima koji su priključeni na vodovod putem prepumpnih sistema, pa se očekuje duži period obustave do uspostave normalne vodoopskrbe. Prilikom ponovnog puštanja vode, moguće je zamućenje, pa molimo korisnike da obrate pažnju i ispuste vodu dok se ne izbistri. Molimo za strpljenje i hvala na razumijevanju.

NAPOMENA: Ukoliko vremenski uslovi ne dozvole radove, isti će biti odgođeni, o čemu će korisnici biti obaviješteni na vrijeme.

Zahvaljujemo na razumijevanju i strpljenju!

                                                                           

Objava Obavijest građanima: U srijedu prekid u isporuci vode pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.

Izvor: ( radioljubuski.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima