back to top

Obilježen Dan hrvatske knjige u OŠ fra Mijo Čuić

Na današnji dan, učenici naše škole su svojom fantastičnom izvedbom obilježili Dan hrvatske knjige, oživljavajući likove iz književnosti. Zoranićeve vile Zorice, Horvatićeve Katarine Kosače i Jele Tomić – Mijatove sestre su zaista oživjele zahvaljujući Sara Andrić, Anđela Šteko i Gabriela Banović. Njihov nastup je bio popraćen predivnim glazbenim točkama, dok su učenici, nastavnici i četiri spisateljice, naše gošće, pažljivo pratili sve. Posebno zahvaljujemo Radici Leko, Miljenka Koštro, Ivani Ćurić i Ivi Bagarić na svojoj nazočnosti.

Učenici su također imali priliku upoznati književno stvaralaštvo spisateljica iz susjedne županije, zahvaljujući Ivani, Ivi, Miljenki i Radici. Interakcija s učenicima je bila vrlo zanimljiva, dok su spisateljice govorile o svojem radu, motivaciji i utjecaju tradicije na njihov književni izraz. Program je vodila Maja Ćurčić, a književne likove su naši talentirani učenici Ivana i Žarko Pleć prikazali svojim crtežima, uz pomoć nastavnice Božene Radoš Jukić.

Hvala dragim gošćama, spisateljicama Radici Leko i Miljenki Koštro, kao i našim kolegicama, spisateljicama Ivani Ćurić i Ivi Bagarić, i naravno, našim marljivim učenicima. Danas su posjetile i središnju školu gdje su održale kreativnu književnu radionicu s učenicima. Nadamo se da će ovakvi književni susreti postati češći, jer nas zaista obogaćuju i educiraju.

Osnovna škola fra Mijo Čuić

Objava Dana hrvatske knjige u OŠ fra Mijo Čuić prvi puta je objavljena na stranici Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima