back to top

Održane dvije edukacije za unapređenje kapaciteta lokalnih medija i novinara/ki u Livnu.

Istraživanje koje je proveo Centar za građansku suradnju u suradnji s lokalnim medijima iz 12 općina/gradova iz HBŽ/K10 i ŽZH/K8 te Stoca i Čapljine istaklo je potrebu za jačanjem kapaciteta lokalnih medija i novinara/ki.

Menadžmenti medija su naglasili potrebu za većim resursima, kapacitetima i izvorima financiranja kako bi omogućili veću neovisnost i bolje funkcioniranje. Također, istaknuta je potreba za dodatnim edukacijama novinara/ki.

Edukacija o istraživačkom novinarstvu održana je pod vodstvom Amara Gutića, novinara online magazina Žurnal, koji je prenio svoje bogato iskustvo rada u medijima i nagrađene istraživačke priče.

Naglasak je bio na istraživanju, prepoznavanju problema u zajednici, prikupljanju podataka, obradi informacija i prezentaciji rezultata. Sudionici su imali priliku učiti kroz interaktivne radionice i primjere iz prakse.

Druga radionica bila je o pisanju projekata za medije, vođena od strane Mirele Porobić i Tatjane Udovičić iz Centra za razvoj medija i analize. Sudionici su imali priliku naučiti kako aplicirati na javne pozive i pronaći programe podrške.

Ove edukacije su dio projekta „Promoviranje participacije građana u lokalnoj upravi“ Centra za građansku suradnju, podržanog od Nacionalne zaklade za demokraciju (NED).

Hercegovina.info

Vrtlarija Šarić Livno

Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima