back to top

Održane su javne rasprave o Nacrtu prostornog plana općine Tomislavgrad

Služba za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno – komunalne poslove Općine Tomislavgrad organizirala je prezentacije i javne rasprave o Nacrtu prostornog plana općine Tomislavgrad kako bi se proveo i usvojio plan koji određuje uvjete za uređenje prostora općine, organizira korištenje zemljišta te štiti prostor.

Na ukupno 10 javnih rasprava, koje je prisustvovalo oko 500 građana, djelatnici su predstavili Nacrt prostornog plana i istakli važnost ovog dokumenta jer se donosi prvi put, s posebnim naglaskom na građevinska područja.

Foto: Općina Tomislavgrad

Građani su imali priliku aktivno sudjelovati u procesu postavljajući pitanja i dajući konstruktivne prijedloge, od kojih je dosad podneseno oko 100, kako bi se uključio što veći broj građana i usvojio kvalitetan strateški dokument, što je bio cilj lokalne uprave.

Svi zainteresirani građani pozvani su da pregledaju Nacrt prostornog plana općine Tomislavgrad do 10. srpnja 2024. godine, što je moguće na službenoj stranici Općine i u Službi za graditeljstvo, prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove, objavljeno je iz Općine Tomislavgrad.

Objava Održane javne rasprave o Nacrtu prostornog plana općine Tomislavgrad pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima