back to top

Organizacija događaja povodom Dana Planete Zemlje od strane Javne ustanove Osnovna škola Gnojnice

Javna ustanova Osnovna škola Gnojnice, Super eko škola, organizuje događaj povodom Dana Planete Zemlje, 22. aprila 2024. godine pod nazivom “Volim i čuvam Planetu”.

Deset osnovnih škola će učestvovati u programu obilježavanja:

Osnovna škola Gnojnice, Prva osnovna škola Stolac, Osnovna škola Čapljina, Osnovna škola Blagaj, Osnovna škola Vrapčići, Osnovna škola Bijelo Polje, Osnovna škola Mujaga Komadina, VI osnovna škola, IV osnovna škola i Osnovna škola “Omer Maksumić” Podveležje.

Također, u programu će učestvovati i Novi val Blagaj.

Učenici ovih škola će imati priliku da se pridruže likovnoj radionici, ekološkom kvizu i sadnji biljaka.

Najbolji učenici će biti nagrađeni, a sve škole će dobiti zahvalnice. Također, od sponzora će dobiti biljke za sadnju u svojim školama.

Sponzori događaja su:
– Odjel za privredu, komunalno i inspekcijske poslove Grada Mostara,
– J.P. Komunalno Mostar,
– ZK Office,
– Motel & Restoran Malta Mostar.

Cilj ovog događaja je osvijestiti djecu o važnosti očuvanja Planete Zemlje, te ih potaknuti da vole prirodu i čuvaju je za buduće generacije!

Podsjetimo, 2022. godine, OŠ “Gnojnice” je proglašena “Super eko školom” u okviru projekta “Misli o prirodi” koji sprovodi Centar za promociju civilnog društva.

Nakon procjene, škola je dobila 85 bodova od mogućih 100 i stekla certifikat i status “SUPER EKO ŠKOLA”, što znači da su lideri u ekologiji i implementiraju najbolje prakse za zaštitu životne sredine.

Izvor: ( www.mostar.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima