back to top

Otvaranje Sigurne kuće za žrtve nasilja u Ljubuškom

Na sjednici Gradskog vijeća Ljubuški u petak je jednoglasno usvojena odluka o dodjeli financijske potpore polaznicima prvih razreda osnovnih škola, a na dnevnom redu našao se i Prijedlog Rješenja o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o osnivanju Sigurne kuće s ciljem zaštite žrtava nasilja.

Potpora prvašićima u iznosu od 200 KM će biti isplaćena do kraja kolovoza, a pravo na nju imaju svi polaznici prvih razreda osnovnih škola na području Grada Ljubuškog, bez obzira bili oni polaznici prvih razreda osnovnih škola na području Ljubuškog ili van, priopćeno je u petak iz Grada Ljubuškog.

Uz one mjere koje smo dosad imali, četvrtu godinu zaredom Grad Ljubuški skupa s JP ‘Parkovi’ kupuje bilježnice i osnovni školski pribor za sve učenike osnovnih škola, a ŽZH im već nekoliko godina osigurava udžbenike da bi roditelji imali što manje troškove.

Nastavno na tu odluku i dobru praksu koja se pokazala kao lijep primjer uz dosta pozitivne reakcije roditelja, mi smo ove godine odlučili osigurati našim prvašićima s prebivalištem na području Grada Ljubuškom po 200 KM potpore, neovisno od toga pohađaju li škole na području Ljubuškog ili negdje drugdje, na račun roditelja za opremanje pred polazak u prvi razred, kazao je u izjavi za medije o novoj potpori u okviru demografskih mjera gradonačelnik Vedran Markotić.

Markotić je podsjetio kako Županija Zapadnohercegovačka i Grad Ljubuški već četiri godine u potpunosti financiraju prijevoz učenika osnovnih i srednjih škola kako bi se roditeljima financijski olakšalo školovanje djece.

Na dnevnom redu današnje sjednice našao se i Prijedlog Rješenja o davanju prethodne suglasnosti na Odluku o osnivanju podružnice Javne ustanove Centra za socijalni rad Ljubuški – Sigurna kuća s ciljem zaštite žrtava nasilja. Kako je navedeno u obrazloženju, u Bosni i Hercegovini postoji osam sigurnih kuća, odnosno skloništa za žrtve nasilja, ali nijedno na području Županije Zapadnohercegovačke.

Također, usvojen je i Prijedlog Zaključka o usvajanju Godišnjeg izvješća o izvršenju Proračuna Grada Ljubuškog za 2023. godinu u iznosu od 20.511.428 KM.

Post U Ljubuškom se otvara Sigurna kuća za žrtve nasilja je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima