back to top

Počela proslava 32. godišnjice obrane Livna i livanjskog kraja

Posjetom sektoru livanjske bojišnice, paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca, te prijemom branitelja kod Gradonačelnika započela je proslava 32. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja.

Prijem je organiziran u zgradi Gradske uprave gdje su se okupili predstavnici Koordinacije Udruga proisteklih iz Domovinskog rata, Udruge branitelja Domovinskog rata HVO-a gradske organizacije Livno, te obitelji poginulih branitelja. Gradonačelnik Livna Darko Čondrić u uvodnom razgovoru upoznao je branitelje s trenutnim aktivnostima Gradske uprave u pravcu poboljšanja statusa braniteljske populacije. Posebno je govorio o planu izrade monografije “Livno u Domovinskom ratu” što će biti trajni spomen na doprinos livanjskih branitelja u obrani livanjskog kraja. Istakao je da će Grad Livno biti nositelj aktivnosti izrade.

Branitelji su podijelili svoje iskustvo i prijedloge za izradu monografije. Nakon prijma u zgradi Gradske uprave započeo je obilazak sektora livanjske bojišnice od Borove glave, preko Cincara, Strmice, Donjih Rujana i Čelebića do Korićine gdje su položeni vijenci i upaljene svijeće u znak sjećanja. Pridružili su im se suborci iz drugih mjesta Bosne i Hercegovine i Republike Hrvatske.

Sveta misa za poginule branitelje služena je u crkvi svetog Stjepana u Priluci. Svečanost proslave 32. obljetnice obrane Livna i livanjskog kraja nastavlja se sutra, u utorak 16. travnja, s predavanjem “Livno u Domovinskom ratu” za livanjske srednjoškolce u dvorani Narodnog sveučilišta.

Izvor: ( livnovine.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima