back to top

Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj.

Federalni hidrometeorološki zavod je objavio srednjoročnu vremensku prognozu za period od 19. aprila do 2. maja.

Prema ovoj prognozi, za 1. maj se očekuje umjereno oblačno vrijeme u Bosni i Hercegovini sa mogućim lokalnim pljuskovima.

Naoblačenje i padaline

“Kao što je najavljeno, snijeg je prekrio ne samo planine, već i niže dijelove Bosne i Hercegovine. Iako smo u drugoj polovini aprila, prognoza za naredne dane donosi potpuno drugačiji osjećaj.

U petak se očekuje blago razvedravanje, ali od subote stiže novo naoblačenje i padaline. Na planinama i većem dijelu Bosne će biti uglavnom snijeg ili susnježica, dok će u Hercegovini padati kiša.

Jutarnje temperature ispod nule su moguće na planinama i u pretplaninskim područjima Bosne. Slab mraz je moguć do sredine naredne sedmice, kada se predviđa blagi porast temperatura zraka”, navode iz FHMZ-a BiH.

Temperature zraka

Minimalne temperature zraka će varirati između – 2 i 3 stepena Celzijusa u Bosni, dok će na jugu Hercegovine biti do 8 stepeni.

Najviše dnevne temperature u Bosni će se kretati između 3 i 8 stepeni, dok će na jugu zemlje biti do 14 stepeni. Minimalne temperature u pretplaninskim područjima će biti oko – 6 stepeni.

“Od 26. aprila do kraja mjeseca zadržaće se nestabilno vrijeme. Kiša će biti moguća svaki dan, uglavnom u obliku kratkih pljuskova.

Za praznike prvog maja, prema dostupnim prognoznim modelima, očekuje se umjereno oblačno vrijeme sa temperaturama zraka tipičnim za ovo doba godine. Moguća je kiša u obliku lokalnih kratkih pljuskova”, ističu iz FHMZ-a.

Jutarnje temperature će se uglavnom kretati između 4 i 9 stepeni u Bosni, dok će na jugu zemlje biti do 13 stepeni Celzijusa.

Najviša dnevna temperatura u Bosni će biti od 14 do 20 stepeni, dok će u Hercegovini biti do 23 stepena.

Objava Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje za 1. maj prvi put je objavljena na Čapljinskom portalu.

Izvor: ( caportal.net / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima