back to top

Pomoć će biti pružena umirovljenicima, ali neće biti povećanja penzija

Nakon nedavnog sastanka predstavnika umirovljenika s članovima Vlade Federacije BiH, dogovorena je isplata jednokratne pomoći, dok će odluka o povećanju mirovina biti donesena na budućim sastancima.

Sastanku su prisustvovali premijer Federacije Nermin Nikšić, zamjenici Toni Kraljević i Vojin Mijatović te ministar rada i socijalne politike Adnan Delić.

Ministar Delić je potvrdio da će jednokratna pomoć biti osigurana rebalansom proračuna, ali je istaknuo kako ove godine nije moguće izmijeniti Zakon o mirovinsko-invalidskom osiguranju zbog trenutne ekonomske situacije.

Predsjednik Saveza Županijskih udruga umirovljenika u FBiH, Ivan Kožul, naveo je da umirovljenici iščekuju konkretne informacije o iznosu jednokratne pomoći, koja bi mogla premašiti stotinu milijuna maraka za oko 450 tisuća umirovljenika u Federaciji.

Na dnevnom redu Doma naroda u srijedu je također bilo pitanje mirovinskog zakona, uključujući rješenje da umirovljenicima neće biti obustavljena mirovina kod dodatnih prihoda na povremenim poslovima.

Post Umirovljenici će dobiti pomoć, ali ne i povećanje mirovina je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima