back to top

Poruka Karaulinog slikarstva je da se uvijek možemo odnositi prema životu iz vedrije perspektive.

Livanske prostranstva se smatraju beskonačnim, kako u stvarnom, tako i u umjetničkom smislu.

Akademski slikar i grafičar, Željko Karaula, Livnjak koji živi u Zaprešiću već dugi niz godina, ovaj put je podijelio svoje doživljaje livanjskih pejzaža sa publikom u galeriji Franjevačkog muzeja i galerije Gorica – Livno.

Svojim impresijama, Karaula je oduševio prisutne, njegujući kroz svoje slike ljepotu žene i prirode kroz svoje slikarske transformacije.

Ravnateljica Dražena Džeko izrazila je zadovoljstvo što je FMG Gorica-Livno imao priliku ugostiti ovog talentiranog slikara koji se nakon trideset godina ponovno predstavlja svome rodnom kraju. Izložba “Sen(s)zorno” predstavlja retrospektivu Karaulinog umjetničkog rada kroz pet ciklusa nastalih od 2006. do 2022. godine.

Autor je kroz cikluse “Šume slapovi glazbom žene”, “Otajstvo žene”, “Sunčana strana”, “Cvjetna čarolija” i “Mozaik snova” potvrdio svoj kontinuitet i inspirativnost.

… (sadržaj videa)
… (dodatne informacije o izložbi)
… (ostale informacije o autoru i izložbi)

Željko Karaula nastavlja oduševljavati javnost svojim radom i slati snažne poruke putem umjetnosti. Kroz gotovo pola stoljeća rada izlagao je na mnogim samostalnim i skupnim izložbama.

Osim slikarstvom, bavi se i dizajnom i kiparstvom, koristeći različite materijale i tehnike. Sudjelovao je na natječajima za spomen-obilježja i izveo nekoliko uspješnih umjetničkih projekata.

Želja svih koji su upoznali njegov rad je da nastavi tim putem i ostane inspiracija za sve nas.

Večernji.ba

Poruka Karaulinog slikarstva je da se uvijek možemo odnositi prema životu iz vedrije perspektive.

Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima