back to top

Postani dio tima Udruženja Mreža za izgradnju mira (Tražimo projektnog asistenta_icu) – Udruženje mreža za izgradnju mira

Udruženje Mreža za izgradnju mira, sa sjedištem u Sarajevu, na adresi Marka Marulića 2, na osnovu ukazane potrebe raspisuje konkurs  za Projektnog asistenta_icu  jedan (1) izvršilac.

Mreža za izgradnju mira je osnovana 2010. godine na inicijativu mirotvorki i mirotvoraca koji su odlučili ujediniti svoje snage na promociji pitanja izgradnje mira u Bosni i Hercegovini. Mreža je vodeća koalicija organizacija civilnog društva koja okuplja preko 250 članica širom Bosne i Hercegovine (BiH). Mreža pokreće, jača i povezuje mirovne inicijative i aktivnosti u BiH i regionu.

Naša vizija je stabilno društvo u kojem se ljudi međusobno poštuju i vjeruju jedni drugima gradeći zajedno trajan mir u BiH i regionu.

Ako ste odgovorna, dinamična, organizovana, samostalna i kreativna osoba, ako baštinite vrijednosti kao što su mir, tolerancija, jednakopravnost, solidarnost i pravednost  prijavite se na naš konkurs i iskoristite priliku da radite u podsticajnom radnom okruženju u kome ćete imati mogućnost da date svoj doprinos očuvanju mira i napretku društva u kome živite.

Opšti kriteriji za učešće na konkursu se nalaze na kraju oglasa, kao i druge informacije vezano za vrstu i trajanje zaposlenja.

Projektni asistent_ica (1 izvršitelj_ka)

Projektni_a  asistenti_ca direktno komunicira i podnosi izvještaje projektnom menadžeru_ici. On/ona će obavljati administrativne zadatke vezane za projekat: planiranje aktivnosti, logistička podrška pri realizaciji projektnih aktivnosti, organizacija terenskih posjeta, prikupljanje informacija od lokalnih resursnih organizacija. Projektni asistent_ica jeodgovoran_na za administrativne procedure u vezi sa sklapanjem ugovora i pružanjem povratnih informacija lokalnim resursnim organizacijama.

Potrebne kvalifikacije:

 • Državljanstvo Bosne i Hercegovine;
 • Minimalno SSS/poželjno VSS
 • Minimum 3 godina radnog iskustva u civilnom sektoru na istim ili sličnim poslovima (uz CV je potrebno dostaviti podatke o projektima i poslovima koji su obavljani u sklopu traženog radnog iskustva, te najmanje dvije osobe koje su bile Vaši supervizori_ce);
 • Iskustvo u pisanju i implementaciji projekta te izvještavanju donatorima;
 • Iskustvo u organizaciji događaja, posebno događaja sa velikim brojem zvanica (organizovanih uživo, hibridno i onlajn);
 • Poznavanje rada na računaru (Microsoft Office paket i aplikacija koje se koriste u radu na daljinu – Zoom, MS Teams, Google Meet, kao i drugih alatki namijenjenih interakciji učesnika u onlajn okruženju);
 • Vještine analize budžeta i praćenja troškova;
 • Sposobnost za samostalno obavljanje posla uz minimum supervizije;
 • Odlično poznavanje pisanog i govornog engleskog jezika (minimum C1 ili napredni nivo);
 • Posjedovanje vozačke dozvole B kategorije i iskustvo aktivnog upravljanja vozilom B kategorije.

Ključne kompetencije i osobine:

 • Dijeljenje vrijednosti Mreže za izgradnju mira;
 • Odlična organizacija vremena i saradnja sa kolegama_icama;
 • Izrazito razvijene socijalne vještine;
 • Odgovornost prema radnim zadacima, uz sposobnost samostalnog rada i rada u timu;
 • Izražene organizacijske vještine;
 • Spremnost na usvajanje novih znanja i vještina;
 • Jako izražene organizacijske sposobnosti, odgovornost,  komunikativnost, profesionalnost i pouzdanost;
 • Spremnost na putovanja i rad na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine;        

Šta nudi rad u Udruženju Mreža za izgradnju mira:

Nakon probnog rada u trajanju od 3 mjeseca, sa mogućnošću produženja – u skladu sa pokazanim rezultatima rada. Rad u dinamičnom i motivirajućem okruženju, prilike za lični i profesionalni rast i razvoj te dodatne edukacije. Priliku da se iz prve ruke upoznate sa radom i težnjama civilnog sektora u BiH i povećate krug poznanika i poznanica.

Kako se prijaviti:

Prijava treba da uključuje motivaciono pismo i CV (na BHS ili engleskom jeziku), kao i kontakte dvije osobe koje su reference za prethodno iskustvo. Prijavu i sve popratne dokumente je potrebno dostaviti na mail: info@mreza-mira.net  zaključno sa 1.3.2024. u 23:59h. Nepotpune prijave i prijave koje stignu poslije naznačenog vremenskog roka neće biti razmatrane. Udruženje Mreža za izgradnju mira će o rezultatima konkursa obavijestiti sve kandidate i kandidatkinje.

Jedna od temeljnih vrijednosti Udruženja Mreža za izgradnju mira je borba za jednakost svih, stoga ohrabrujemo prijavu kandidata_kinja bez obzira na spol, rodni identitet, seksualne karakteristike, seksualnu orijentaciju, etničku i vjersku pripadnost, godine, invaliditet, fizičke ili bilo koje druge karakteristike.

Više o Mreži za izgradnju mira saznajte na: www.mreza-mira.net

NAPOMENA: Prije dostavljanja ponude potrebno je obavezno se registrovati u bazu korisnika na stranici Snaga Lokalnog https://organizacije.snagalokalnog.ba/public/

Izvor: ( www.mreza-mira.net / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima