back to top

Postani dio tima Udruženja Mreža za izgradnju mira – Udruženje mreža za izgradnju mira

Udruženje Mreža za izgradnju mira, sa sjedištem u Sarajevu, na adresi Marka Marulića 2, na osnovu ukazane potrebe raspisuje konkurs za radno mjesto Finansijsko-administrativnog_e asistenta_ice, 1 (jedan_a) izvršitelj_ica, na pola radnog vremena. Angažman je na određeno vrijeme, sa probnim radom u trajanju od jedan mjesec.

Mreža za izgradnju mira je osnovana 2010. godine na inicijativu mirotvorki i mirotvoraca koji su odlučili ujediniti svoje snage na promociji pitanja izgradnje mira u Bosni i Hercegovini. Mreža je vodeća koalicija organizacija civilnog društva koja okuplja preko 250 članica širom Bosne i Hercegovine (BiH). Mreža pokreće, jača i povezuje mirovne inicijative i aktivnosti u BiH i regionu. Naša vizija je stabilno društvo u kojem se ljudi međusobno poštuju i vjeruju jedni drugima gradeći zajedno trajan mir u BiH i regionu.

Ako ste odgovorna, dinamična, organizovana, samostalna i kreativna osoba, ako baštinite vrijednosti kao što su mir, tolerancija, jednakopravnost, solidarnost i pravednost prijavite se na naš konkurs i iskoristite priliku da radite u podsticajnom radnom okruženju u kome ćete imati mogućnost da date svoj doprinos očuvanju mira i napretku društva u kome živite. Dodatno, ako je oblast finansija i adminstracije predmet Vašeg profesionalnog interesovanja, možda je ovo prava prilika za Vas.

Opšti kriteriji za poziciju administrativno – finansijskog_e asistenta_ice:

U obavljanju poslova  Administrativno-finansijski asistent_ica blisko sarađuje sa  Finansijskim Menadžerom_icom Udruženja i Projektnim službenicima_ama. O svom radu izvještava Finansijskog Menadžera_icu u skladu sa internim pravilima i procedurama.

On/ona će biti zadužena za sve finansijske zadatke okviru djelovanja Udruženja Mreža za izgradnju mira. Organizovat će i provoditi terenske posjete u dogovoru sa Projekt koordinatorom_icom i menadžerom_icom. Asistirati će Finansijskom menadžeru_ici prilikom pripreme ugovora i ostale prateće finansijske dokumentacije, održavati svakodnevnu komunikaciju sa vanjskim saradnicima_ama Mreže mira, kako bi im pružio_la potrebnu podršku i savjete kada je riječ o pitanjima finansijske prirode, on/ona će pružati podršku finansijskom menadžeru_ici u osiguravanju da sva dokumentacija bude prikupljanja nesmetano i organizovano, a sva plaćanja izvršena na vrijeme.

Potrebne kvalifikacije:

 • Državljanstvo Bosne i Hercegovine
 • Srednja ili visoka stručna sprema;
 • Minimum 2 godine radnog iskustva u civilnom sektoru na istim ili sličnim poslovima (uz CV je potrebno dostaviti podatke o projektima i poslovima koji su obavljani u sklopu traženog radnog iskustva, te najmanje dvije osobe koje su bile Vaši supervizori_ce);
 • Poznavanje finansijskih procedura i propisa, finansijskog planiranja, upravljanja budžetima i izvještavanja;
 • Vještine analize budžeta i praćenja troškova;
 • Odlična jezička pismenost na B/H/S jezicima;
 • Poznavanje engleskog jezika u pismu i govoru;
 • Aktivno poznavanje rada na računaru, posebno MS Windows, MS Office (sa fokusom na napredno poznavanje korištenja programa Excel i Word), internet pretraživanja i e-mail komunikacije;
 • Sposobnost za samostalno obavljanje posla uz minimum supervizije;
 • Posjedovanje vozačke dozvole B kategorije i iskustvo aktivnog upravljanja vozilom B kategorije – poželjno.

Ključne kompetencije i osobine:

 • Dijeljenje vrijednosti Mreže za izgradnju mira;
 • Odgovornost prema radnim zadacima, uz sposobnost samostalnog rada i rada u timu;
 • Jako izražene organizacijske sposobnosti, odgovornost, komunikativnost, profesionalnost i pouzdanost;
 • Odlična organizacija vremena i saradnja sa kolegama_icama;
 • Preciznost i tačnost u radu sa naglaskom na detalje;
 • Poštivanje rokova i efikasno upravljanje vremenom;
 • Spremnost na putovanja i rad na teritoriji cijele Bosne i Hercegovine;
 • Opredjeljenost prema timskom radu;
 • Spremnost za rad u dinamičnom okruženju.

Šta nudi rad u Udruženju Mreža za izgradnju mira:

Rad u dinamičnom i motivirajućem okruženju, prilike za lični i profesionalni rast i razvoj te dodatne edukacije. Priliku da se iz prve ruke upoznate sa radom i težnjama civilnog sektora u BiH i povećate krug poznanika i poznanica.

Kako se prijaviti:

Prijava treba da uključuje motivaciono pismo i CV (na BHS ili engleskom jeziku), kao i kontakte dvije osobe koje su reference za prethodno iskustvo. Prijavu i sve popratne dokumente je potrebno dostaviti putem e-maila, zaključno sa petkom, 14.06.2024. u 10:00h. Nepotpune prijave i prijave koje stignu poslije naznačenog vremenskog roka neće biti razmatrane. Udruženje Mreža za izgradnju mira će o rezultatima konkursa obavijestiti sve kandidate i kandidatkinje.

Prijave šaljite putem e-maila  merima.alikadic@mreza-mira.net. Kontakt osoba je Merima Alikadić, a pored e-maila za sve dodatne informacije nas možete kontaktirati putem broja telefona: 033/840-742.

Jedna od temeljnih vrijednosti Udruženja Mreža za izgradnju mira je borba za jednakost svih, stoga ohrabrujemo prijavu kandidata_kinja bez obzira na spol, rodni identitet, seksualne karakteristike, seksualnu orijentaciju, etničku i vjersku pripadnost, godine, invaliditet, fizičke ili bilo koje druge karakteristike.

Više o Mreži za izgradnju mira saznajte na: www.mreza-mira.net

NAPOMENA: Prije dostavljanja ponude potrebno je obavezno se registrovati u bazu korisnika na stranici Snaga Lokalnog https://organizacije.snagalokalnog.ba/public/

Izvor: ( www.mreza-mira.net / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima