back to top

Potraga za Dankom (2), koja je digla regiju na noge, ušla u drugi dan: Kiša ne prestaje da pada |

TNT RADIO
Potraga za Dankom (2), koja je digla regiju na noge, ušla u drugi dan: Kiša ne prestaje da pada

Potraga za nestalom Dankom Ilić (2) u Banjskom polju kod Bora (Srbija) ušla je u drugi dan, a reporteri Telegrafa koji se nalaze na licu mjesta izvješćuju o lošim uvjetima na terenu i hladnoći.

– Ledeno je, nije isto kao u Beogradu. Dok u Beogradu sada puše jaka košava, ovdje se ni list ne pomjera, ali je dosta hladnije – govori reporter Telegrafa.

Kiša ne prestaje

Kiša je u Boru počela da pada sinoć oko 1 sat i ne prestaje ni jutros.

– Po mojoj procjeni samo od 1 sat noćas do 7 jutros palo je kiše koliko za pola marta treba, jedno 20 litara. Srećom, očekuje se da se kiša smiri poslije 8 sati – istaknuo je reporter Telegrafa.

– Oglas –

Dodaje da je vidljivost dosta smanjena, što dodatno otežava potragu za djevojčicom.

Trenutno je u okolini Bora nekoliko stupnjeva iznad nule.

– Oglas –

Da podsjetimo, mala Danka nestala je jučer oko 13.45 sati u Banjskom polju kod Bora.

Hitno obavještavanje

Nakon njenog nestanka, u Srbiji je prvi put aktiviran sistem “Pronađi me” (Amber Alert) namijenjen za hitno obavještavanje javnosti u slučaju nestanka maloljetne osobe.

Informacije o djevojčici Danki bit će poslate SMS-om svim građanima Srbije kako bi pomogli i alarmirali policiju u slučaju da imaju informacije u vezi sa nestalom dvogodišnjom djevojčicom.

Kako je navedeno na web stranici pronadjime.mup.gov.rs, djevojčica ima smeđu kosu, braon oči, a visoka je oko 85 centimetara. Ona je u trenutku nestanka na sebi imala ljubičaste hlaće, maslinasto zelenu jaknu i kosu vezanu u rep.

– Oglas –

hip.ba

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima