back to top

Povijest je ispisana – 9. naslov prvakinja BiH za HRK Grude

Pobjedom protiv ŽRK Borac iz Banja Luke rukometašice Gruda su osvojile deveti naslov prvaka BiH u ženskom rukometu.

Nove/stare prvakinje su odigrale još jednu sjajnu utakmicu, ostvarile uvjerljivu pobjedu protiv prvog pratitelja i nadmoćno došle do novog naslova prvakinja BiH.

Osvajanjem ovog devetog naslova, Gruđanke su potvrdile status najboljeg BiH ženskog rukometnog kluba u povijesti.

Posebno je impresivno to što je HRK Grude devet naslova osvojio u 10 zadnjih godina te tako u potpunosti obilježio ovo rukometno desetljeće u BiH.

Gruđanke su od prve sekunde krenule jako i odlučno, dajući do znanja protivniku da će naslov ostati u Grudama. Čvrsta i pokretljiva obrana, ubojit napad, i ono što je Gruđankama tijekom većeg dijela sezone nedostajalo, a to su kontre, u ovoj utakmici je dosta dobro funkcioniralo. Stalna rezultatska prednost u prvom poluvremenu se sa 3-4 gola sredinom poluvremena popela na 10-ak krajem ovog dijela igre. Drugo poluvrijeme u istom ritmu, bez ostavlajnja bilo kakve prigode gošćama da se nadaju bodovima iz Gruda.

Gruđanke su slavile rezultatom 39:26, a najviše golova, po 9, postigle su Teodora Petković i Ana Petrović. Gošće je predvodila Azra Letić, 6 pogodaka.

Upućujemo čestitke HRK Grude.

Rukometašice Gruda iduće subote gostuju u Zavidovićima gdje će odigrati i zadnju prvenstvenu utakmicu u ovoj sezoni. Tjedan nakon toga (25. i 26. svibnja 2024.) u Banja Luci se igra završni turnir KUP-a BiH u kojoj će HRK Grude u polufinalu igrati protiv Krivaje.

Post Povijest je ispisana – 9. naslov prvakinja BiH za HRK Grude je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima