back to top

Poziv građanima za suradnju: Povjerenstvo za obilježavanje grobnica

U prostorijama Općine Čitluk jučer je održana konstituirajuća sjednica Povjerenstva za obilježavanje i uređivanje grobišta Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Čitluk. Slaven Markota izabran je za predsjednika, Ivan Sabljić za zamjenika predsjednika, dok će Ivan Stojić obavljati poslove tajnika, što je jednoglasno podržano od strane članova Povjerenstva. Izabrani članovi zahvalili su se na ukazanom povjerenju.

Članovi Povjerenstva, u četvrtom sazivu, su fra Miljenko Stojić, Mate Miletić, Ivica Šarac, fra Miro Šego, Andrija Stojić i Danijel Ćavar.

Nakon uvodnog dijela raspravljano je o proteklom periodu i unapređenju rada u narednom mandatu. Također, razgovaralo se o planovima na Groblju Mira na Bilima, uključujući postavljanje 35 novih pločica za žrtve općine Čitluk.

Povjerenstvo surađuje s susjednim općinama kako bi razmijenilo podatke o žrtvama radi poboljšane evidencije i budućih istraživanja. Pozivaju sve zainteresirane da se pridruže Misi na Bilima prvog svibnja, te da se do tada postave novouplaćene pločice s podacima o žrtvama.

U tijeku je prikupljanje uplata za postavljanje novih križeva s podacima o žrtvama do Mise u kolovozu, s ciljem da se svi žrtva ne zaborave, što je dio aktivnosti Povjerenstva u brizi o žrtvama iz Drugog svjetskog rata i poraća s područja općine Čitluk.

Povjerenstvo poziva građane na suradnju kako bi se očuvala sjećanja na žrtve i njihova dostojanstva.

Objava Povjerenstva za obilježavanje grobišta poziva građane na suradnju prvi put je objavljena na stranici Općine Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima