back to top

PREDLOŽENE mjere za radnike i građane u uvjetima velikih vrućina

Savjet poslodavcima je da radno vrijeme za zaposlene koji rade na otvorenom počne u 6 sati ujutro, a ako je potrebno, poslovi od 11 do 18 sati mogu biti prekinuti i nastavljeni nakon 18 sati.

Vlada Federacije BiH je jučer usvojila Informaciju o provođenju preporučenih mjera za vrijeme ekstremno visokih temperatura. U njoj se podržava provođenje preporučenih mjera u zdravstvenim ustanovama širom Federacije BiH.

Ministarstvo zdravstva Federacije BiH, u suradnji s lokalnim zdravstvenim institucijama, prati provedbu preporučenih mjera. Cilj je informirati Vladu o mjerama poduzetim u skladu sa Zakonom o zdravstvenoj zaštiti.

Preporučuje se da primarna zdravstvena zaštita počne u 7 sati za prioritetne pacijente, dok se radno vrijeme na otvorenom počne u 6 sati. Također, roditelji se savjetuju da cijepljenje obave do 10 sati.

Prema preporukama Federalnog ministarstva zdravstva, vrijeme rada može biti prilagođeno u skladu sa zdravljem radnika. Također, treba informirati stanovništvo o općim mjerama zaštite od visokih temperatura i savjetovati boravak u rashlađenim prostorijama.

Ministarstvo će obavijestiti lokalna ministarstva zdravstva o provedbi mjera radi osiguranja zdravstvene zaštite u uvjetima visokih temperatura.

www.tomislavnews.com

Izvor: ( www.tomislavnews.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima