back to top

Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin prisustvovao 7. sjednici Kolegija za europske integracije

U Sarajevu je u ponedjeljak održana 7. sjednica Kolegija za europske integracije pod predsjedanjem Borjane Krišto, predsjedateljice Vijeća ministara Bosne i Hercegovine. Na sjednici je sudjelovao Ivan Vukadin, predsjednik Vlade Hercegbosanske županije i član Kolegija za europske integracije.

Jedna od važnih točaka razmatranja na sjednici je bila provedba faze eksplanatornog screeninga u BiH, uz zaduženje članova radnih skupina Kolegija da pregledaju materijale i identificiraju pitanja koja je potrebno postaviti Europskoj komisiji u vezi s pravnom stečevinom EU.

U središtu pažnje Kolegija za europske integracije je također bilo donošenje odluke o uspostavljanju struktura za pristupne pregovore između BiH i EU radi jačanja pregovaračke pozicije, uz imenovanje glavnog pregovarača i pregovaračkog tima.

Također, Kolegij je naložio Komisiji za europske integracije da pripremi novu metodologiju za izradu Programa integriranja BiH u EU, kako bi se intenzivirao proces pristupanja uoči konferencije “Pristupni pregovori BiH i EU” koja će se održati 28. svibnja 2024. godine.

Vlada Hercegbosanske županije

Objava Predsjednik Vlade HBŽ, Ivan Vukadin sudjelovao u radu 7. sjednice Kolegija za europske integracije pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima