back to top

Predstavljena knjiga”O pjesništvu Veselka Koromana” autorice dr.sc. Ljiljane Herceg

Udruga HKB Bilig i Grad Ljubuški organizirali su sinoć predstavljanje knjige dr. sc. Ljiljane Herceg “O pjesništvu Veselka Koromana.Ovom knjigom odaje se počast velikom živućem pjesniku rodom iz Radišića koji ove godine slavi svoj 90. rođendan.

Knjiga je posveta jednom od najznačajnih savremenih hrvatskih pjesnika i jedan od najznačajnih savremenih pjesnika na tlu Bosne i Hercegovine.

Sama autorica za Radio Ljubuški izjavila je kako je ” Ovo prva pjesnička knjiga koja je nastala u kolaboraciji tri izdavačke kuće kojima se zahvaljujem, to su Matica Hrvatska ogranak Čitluk, CroLibertas publishers i Udruge HKB Bilig. U nastojanju da ovu knjigu objavimo u pravi trenutak, on je korespondirao upravo u mjesecu u kojem Veselko Koroman slavi svoj 90. rođendan,Grad Ljubuški sudjelovao je u organizaciji cijelog događaja. Recenzentice moje knjige i večerašnje predstavljačice su profesorice sa Sveučilišta u Mostaru prof. Jela Sabljić Vujica i prof. Mirna Brkić Vučina, obje su mi bile velika podrška pri pripremi ove knjige, prof. Sabljić Vujica kao moja mentorica i prof. Brkić Vučina kao pročelnica katedre za Hrvatski jezik i književnost Filozofskog fakulteta SUM-a. Zajedničkom suradnjom iznjedrili smo ovu knjigu za koju se nadam a to nam je i intencija, da će ona imati čitatelje među studentskom populacijom. Zahvalna sam i udruzi Bilig čiji sam član već nekoliko godina i urednica sam njihovog godišnjaka, zahvala svima, prvenstveno utemeljitelju udruge gosp. Anti Čuvalu i čovjeku koji je zaista pokretač udruge gosp.Tomislavu Primorcu.”

Knjiga je nastala kao adaptirana verzija doktorske disertacije koju je prof. Herceg obranila 2020. godine na Sveučilištu u Mostaru. U glazbenom dijelu programa nastupio je Mislav Ramljak, večer je vodila Marina Lovrić.

Predstavljena knjiga”O pjesništvu Veselka Koromana” autorice dr.sc. Ljiljane Herceg

Bjanka Medić / Radio Ljubuški

Pri preuzimanju teksta s web stranice Radija Ljubuški potrebno je navesti izvor i dodati poveznicu na tekst, uz napomenu kako je zabranjeno i brisanje našeg loga sa fotografija.

Objava Predstavljena knjiga”O pjesništvu Veselka Koromana” autorice dr.sc. Ljiljane Herceg pojavila se prvi puta na RADIO LJUBUŠKI.


Izvor: ( radioljubuski.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima