back to top

Proslava Presvetog Srca Isusova u Prozoru na vanjskom prostoru

Župa Prozor danas je za sve ostale župljane iz župa Ramskog dekanata upriličila proslavu patrona Presvetog Srca Isusova. Svečanu svetu misu je u koncelebraciji s domaćim svećenicima predslavio vlč. Josip Dedić, ekonom i prefekt Sjemeništa i Katoličkog školskog centra Petar Barbarić u Travniku.
“Svi smo mi ovdje Crkva”
Vlč. Dedić se tijekom propovijedi posebno osvrnuo na činjenje doba i činjenje zla. Ali, kako vjernici puno više pamte kada im netko učini zlo, nego dobro. Također, vrlo brzo zaboravljamo zlo koje učinimo drugima, a ono koje učine nama, pamtimo gotovo zauvijek.
Osvrnuvši se na zajednicu vjernika i Presveto Srce Isusovo vlč. Dedić je kazao: “Danas smo mi, svi ovdje, Crkva. A imamo li nešto što drugi nemaju? Danas smo svi mi ovdje Crkva, a dijelimo li između sebe ono što nam je Isus namijenio? Danas smo svi mi ovdje Crkva, a može li se reći da je ta Crkva početak nekog novog čovječanstva ili smo samo jedan od mnogih skupova na koji ljudi dolaze da bi bili viđeni. Zato Isusove riječi koje slušamo svakoga dana, itekako imaju smisla. Vidi on nas jako dobro, jasno je njemu gdje se mi nalazimo i kojim pravcem plovimo i kako smo.”
Proslava Presvetog Srca Isusova u Prozoru na vanjskom prostoru
“Njegovo je srce neumorno i njegovo srce kuca za naše srce i onda kada ga ne prepoznajemo. Ono kuca i onda kada doživimo neke teške trenutke u našem životu i onda kada osjetimo strahovitu samoću. (…) To srce kuca i čeka nas ovdje, da dođemo. (…) Njegovo Presveto Srce će, makar smo i takvi, i dalje trčati za nama. I kad ga vidimo i kad ga ne prepoznajemo. A, hoćemo li mi trčati za njim i za drugim ljudima koje smo povrijedili. Njegovo srce će nas poput pastira tražiti i tražiti da se promijenimo. A, hoćemo li mi tražiti nekoga da mu se ispričamo za nešto loše što smo mu učinili?”, kazao je između ostaloga tijekom propovijedi vlč. Dedić.
Proslava Presvetog Srca Isusova u Prozoru na vanjskom prostoru
Pod misnim slavljem je pjevao mješoviti župni zbor, a prilika je ovo za susret i druženje vjernika na trgu ispred župne crkve, nakon čega su mnogi pozvali članove i prijatelje na obiteljsko okupljanje uz objed.

Sviđa Vam se članak? Podijelite ga!


Izvor: ( ramski-vjesnik.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima