Granice vinarstva u Hercegovini, ali i regiji, još jednom je pomaknuo Puntar wine.
Prvi put u regiji vino je korišteno kao baza koktela!
Pojavio se prvi koktel u regiji koji koristi vino iz određene vinarije kao bazu. Baza ovog koktela nazvanog Cherry 69, je Puntar vino kupaža 69, a jedan od sastojaka je Cherry Blossom Tonic, što je dovelo do zanimljivog naziva.
Zaslužan za ovaj koktel je poznati hrvatski majstor koktela Dorijan Skoblar, a predstavljen je uz vrhunska jela šefa kuhinje Saše Stanivukovića u restoranu Bezdan 21 u Grudama. Vinarija Puntar je zahvalna dugogodišnjem partneru Bili brig d.o.o., bez kojih ovo ne bi bilo moguće.
Puntar je obiteljska vinarija Marije Obradovića iz Neuma, brzo rastuća vinarija otvorena 2017. godine. Uz Mariju je Kristijan Raguž, vinar i enolog, dok su u timu još i Mihaela, Marijina supruga, te Kristijanova sestra. Vinogradi se nalaze na Pijanim brdima, na potezu između Čapljine i Stoca, s manje od 13 hektara vinograda i planovima za spravljanje novih površina.
-Naglašavamo da sami proizvodimo i kontroliramo čitav proces, od vinograda do proizvoda u boci – ističe vlasnik Mario Obradović.
Osim obiteljskog rada, dodatna radna snaga se angažira tijekom sezone kako bi se poslovi odradili na vrijeme. Podrška općine Neuma je važna jer prepoznaju potencijal vinarije koji doprinosi turističkoj ponudi grada.
Recept za koktel će biti dostavljen kooperantima, hotelima, restoranima i barovima koji imaju Puntar vino, kako bi ga uvrstili u svoju ponudu koktela.
Objava Vinarija Puntar iz Neuma ima prvi potpisani vinski koktel u regiji pojavila se prvi puta na Neum.online.
Izvor: ( neum.online / Treci.ba )