back to top

Realizacija projekta “Kulturne rute kroz oči mladih” uspješno završena

Manifestacija “Kulturne rute iz perspektive mladih” održana je u Centru za kulturu mladih Mostar 27. svibnja, a organizirana je od strane četiri vijeća mladih: Konjica, Čitluka, Mostara i Jablanice, uz sudjelovanje Srednje škole dr. fra Slavka Barbarića – Čitluk.

U sklopu projekta, mladi su se natjecali u opisivanju kulturne baštine svoga grada kroz nagradni natječaj. Cilj projekta bio je unaprijediti položaj mladih u području kulture, sporta, ekologije i društvene odgovornosti, uz podršku predsjednice Vlade HNŽ-a Marije Buhač i ministra prosvjete Adnana Velagića.

Potpora njih dvoje omogućila je uspješnu provedbu svih projektnih aktivnosti. Učenici iz naše škole nagrađeni su za najbolje literarne i likovne radove na manifestaciji.

U kategoriji literarnih radova, prvo mjesto pripalo je učenici Petri Miletić (IV.1), dok su u kategoriji likovnih radova prvo mjesto osvojili Mladen Mandžo i Andrea Milićević (IV.3). Svi radovi su objavljeni u digitalnoj i tiskanoj brošuri Kulturne rute iz perspektive mladih.

Završna svečanost okupila je učenike, nastavnike, predstavnike odgojno-obrazovnih ustanova, općina, gradova i državne vlasti HNŽ-a, a podršku su pružile Općina Čitluk i druge institucije.

Autor: Josipa Primorac, prof./Srednja škola dr. fra Slavka Barbarića/Citluk.ba

Ovaj članak je prvobitno objavljen na stranici Općine Čitluk pod nazivom “Završen projekt ‘Kulturne rute iz perspektive mladih'”.

Izvor: ( citluk.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima