back to top

Robert Tomić u Neumu svjedočio kako se Bog proslavlja kroz “otpisane”

Robert Tomić, nekadašnji kockar iz Posušja, podijelio je svoje svjedočanstvo u crkvi Gospe od zdravlja u Neumu u utorak, 21. svibnja. Rođen je kao dijete s teškim djetinjstvom koje ga je odvelo do drugog razreda srednje škole i služenja vojnog roka. Nakon toga, radio je s ocem u klesarstvu i provodio vrijeme u Njemačkoj. Sudjelovao je u Domovinskom ratu prije nego što se vratio u Posušje.

Nakon braka i poslovanja s benzinskom crpkom, Robert se zapleo u svijet kockanja i izgubio svu imovinu. Nakon seminara o odvikavanju od poroka, odlučio je smanjiti kockanje. Nakon što je čuo glas tijekom posjeta kladionici, Robert je donio odluku da se odrekne kockanja zauvijek.

Unatoč ranijem iskustvu, Robert je počeo izrađivati kipove nakon seminara, a Božje milosrđe obiluje u njegovom životu. Njegovi kipovi su dobili priznanje te je čak imao priliku darovati jedan papu Benediktu XVI. Osim kipova, Robert izrađuje i raspela te je primio pozivnice od ljudi kojima su njegova djela donijela duhovnu radost.

Rober i njegova supruga imaju dvoje djece, od kojih je sin postao franjevački svećenik, što svjedoči o Božjoj providnosti u njihovim životima. Kroz svoje svjedočanstvo, Robert nas podsjeća da trebamo biti oprezni na životnom putu i tražiti Božju svjetlost, prepoznajući znakove milosrđa koje nam Bog šalje.

Robertovo svjedočanstvo nam pokazuje kako se Bog proslavlja kroz živote onih koji su se našli na rubu, a mi trebamo biti otvoreni primanju Božje ljubavi i milosrđa.

Izvor: ( neum.online / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima