back to top

Sattler posjetio Hercegbosansku županiju

Šef Izaslanstva Europske unije i specijalni predstavnik Europske unije u BiH, veleposlanik Johann Sattler, danas je posjetio Hercegbosansku županiju. U zgradi Skupštine Hercegbosanske županije u Tomislavgradu održan je radni sastanak s predsjednikom Vlade Hercegbosanske županije Ivanom Vukadinom, predsjednikom Skupštine Hercegbosanske županije Jozom Ćosićem, te zamjenicima predsjedatelja Skupštine Draganom Damjanovićem i Arifom Kovačevićem. Razgovaralo se o europskom putu BiH, ulozi županija u tom procesu, kao i o financijskoj podršci Unije za BiH.

EU vidi veliki potencijal u HBŽ-u u području zelene energije, poljoprivrede i turizma. Veleposlanik Sattler istaknuo je da je Unija najveći investitor u BiH te pohvalio angažman izvršne i zakonodavne vlasti Hercegbosanske županije. Naglasio je važnost otvorenog tržišta EU za razvoj države i podršku EU na putu BiH ka pridruživanju Uniji.

Predsjednik Vlade Hercegbosanske županije Ivan Vukadin poručio je da je mjesto BiH u EU te istaknuo napore Vlade HBŽ na putu pridruživanja. Predsjedatelj Skupštine Jozo Ćosić govorio je o izmjenama Izbornog zakona BiH i transparentnosti izbornog procesa. Posebna sjednica Skupštine održana je uz prisustvo zastupnika i ministara HBŽ, te je bila prilika za politički dijalog o pristupanju EU, zakonodavstvu i financiranju projekata uz podršku EU.

Na sastanku predstavnika Ureda predsjednika Vlade HBŽ i Izaslanstva EU razgovarano je o integraciji, napretku u zakonodavnom screeningu i koordinaciji aktivnosti u procesu pristupanja EU. Sattlerov posjet Hercegbosanskoj županiji objavljen je na portalu Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima