back to top

Sela Buškoblatske protiv Mate Rimca

Autor Fenix Magazin

Nakon što su se mještani buškoblatskih sela Miši i Golinjevo pobunili, tvrtka Continental Adventure d.o.o, koja je u vlasništvu Mate Rimca i Marina Mamuze, danas je, u utorak 23. travnja, povukla zahtjev Ministarstvu gospodarstva Hercegbosanske županije i Gradu Livno o dodjeli koncesije od gotovo 470.000 kvadrata.

-Obavještavamo vas o povlačenju našeg zahtjeva za dodjelu koncesije, napisao je Mamuza u svom dopisu u kojem je istaknuo „veliku podjelu u javnosti“ oko dodjele koncesije na obroncima Tušnice iznad sela Miši i Golinjevo.

Mamuzin dopis o povlačenju zahtjeva za dodjelu koncesije kojom je, kako je napisao želio „razvijati turizam i osigurati bolju budućnost za cijelu lokalnu zajednicu, posebno sela Miši i Golinjevo“ nije umirio stanovnike tih prostorno najvećih sela iznad Buškog jezera.

Na Facebook stranici sela Miši, koja opširno piše o pobuni stanovnika sela Miši i Golinjevo, dominiraju zahtjevi da se tvrtki Continental Adventure zabrani daljnja prodaja zemljišta i gradnja kuća za odmor iznad sela Miši.

Photo Vlada HBŽ

Također se traži da se preispita kako je poljoprivredno zemljište prodano tvrtki Continental Adventure po tako niskoj cijeni te kako je u vrlo kratkom roku moglo biti prenamijenjeno u građevinsko zemljište te da se zabrani svaka daljnja parcelizacija i prodaja zemljišta na tom području.

Razlog tim zahtjevima mještana sela Miši i Golinjevo, kojima podršku pružaju i susjedna sela Podhum i Prisoje, leži u činjenici kako je to područje bogato brojnim izvorima pitke vode u čijoj blizini je i planinsko jezero Val (Mandek) koje je najveći spremnik pitke vode u Hercegbosanskoj županiji te kako se na obroncima Tušnice nalaze još mnoga neistražena arheološka nalazišta.

Fenix-magazin/MD

Sela Buškoblatske protiv Mate Rimca


Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima