Grad iz srca Hercegovine prava je tvornica elitnih rukometaša

LJUBUŠKI
Grad iz srca Hercegovine prava je tvornica elitnih rukometaša

Na karti svijeta Ljubuški nije grad koji se previše ističe, no kada govorimo o sportu, Ljubuški je poznat po sjajnoj rukometnoj akademiji.

Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj i Danskoj je u punom jeku, novo mlado lice koje oduševljava svojim igrama je Ljubušak David Mandić. Mandić je pravo osvježenje na lijevom krilu, ne samo zbog njegovih napadačkih kvaliteta, nego zbog sjajne obrane koju može igrati. Mandiću njegova fizička konstitucija omogućuje da bude koristan i u obrani, posebno u obrani 5-1 gdje on igra prednjeg braniča. Slaven Tomić, Davidov trener u mlađim kategorijama Izviđača, ističe kako je Mandić veliki radnik i da se od najranijih dana vidjelo da će postati dobar igrač.

„David Mandić bio je vrlo darovit za rukomet. Vidjelo se to od početka, a bio je i uporan. Potpuno se posvetio rukometu, čak ponekad zapostavivši i školu. Nekada bi pješačio sedam kilometara iz svog sela na treninge u Ljubuški. Bio je prvo krilo naše juniorske momčadi u finalu državnog prvenstva, a bio je mlađi čak tri godine od ostatka momčadi“, kazao je trener Tomić.

Na prošlim prvenstvima u dresu Hrvatske reprezentacije igrali su Denis Buntić i Mirko Alilović koju su također izdanak rukometne akademije Izviđača iz Ljubuškog. Obojica su svojevremeno igrali bitnu ulogu u reprezentaciji, uz to su izgradili respektabilne karijere igrajući za klubove poput Ademar Leona, Kielcea, Vezsprema ili PickSzegeda. Reprezentativci Željko Musa i vratar Marin Šego nisu Ljubušaci, ali su kao mladi igrači stasali u Izviđaču, a Izviđačevu akademiju pohvalio je i sam izbornik Červar:

„Nigdje takvo nešto nisam vidio. U Ljubuškom se stvaraju igrači i to treba cijeniti. Svi drugi kupuju igrače, a oni ih stvaraju.“

Filip Bilić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista