Ivo Pehar ima preko 70 medalja iz karatea

hrvatska
Ivo Pehar ima preko 70 medalja iz karatea

Najveći uspjesi mladog karataša iz Gradnića Ive Pehara jesu preko 70 medalja među kojima su najznačajnije po četiri zlata i srebra te tri bronce s prvenstva Hrvatske, jedno zlato i tri bronce s prvenstva Balkana kao i srebro na međunarodnom prvenstvu Salzburga.

Ivo je rekao kako je počeo trenirati karate sa sedam godina sasvim slučajnim odlaskom sa starijim prijateljem na njegov trening. „Kada sam vidio što rade svidilo mi se i onda me otac upisao, od tada sam počeo sa osnovama karatea kroz igru i upoznavanje novih prijatelja. Pripomoglo je i to što su i svi stari prijatelji u to vrijeme isto upisali karate pa je motivacija za nastavkom treniranja bila još veća“, objašnjava Ivo.

Nakon dvije godine treninga imao je prvo natjecanje koje ga upoznalo s onim što ga čeka. „Na trećem natjecanju osvojio je i svoju prvu medalju i to prvo mjesto u Širokom Brijegu. Od tada me taj osjećaj pobjede gurao da napredujem i nastavim se bavit tim sportom.“

Nakon završene srednje škole, fakultet je nastavio u Zagrebu na Fakultetu prometnih znanosti te je ujedno i nastavio trenirati karate u Karate klubu Hercegovina-Zagreb u kojem je i sada. Obveze između sporta i fakulteta uredno obavlja i nada se takvom nastavku i dalje.

„Trenutno se pripremam za nadolazeće seniorsko prvenstvo Hrvatske koje je u nedjelju, a nakon toga idući mjesec mi dolazi Prvenstvo Hrvatske u u21 kategoriji te pripreme i turniri koji se boduju za odlazak na Europsko u21 prvenstvo koje se održava u Finskoj u osmom mjesecu ovog ljeta“, ističe Ivo.

Josip Jurković

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista