Pub kviz kao druženje, znanje i dobra zabava

PUB KVIZ
Pub kviz kao druženje, znanje i dobra zabava

Valerija Bago / Treći.ba

Ovaj tjedan održan je još jedan u nizu pub kvizova u caffe Index-u. Glavni i odgovorni za vođenje i organizaciju kviza svakog ponedjeljka  je mladi inženjer strojarstva  iz Čapljine, Dominik Udženija.

''Sastavljam i organiziram pub kvizove već petu godinu zaredom. Krenuo sam za vrijeme studiranja u Splitu, a potom u Zagrebu, Metkoviću, Ljubuškom i trenutno u Mostaru'', izjavio je Udženija. Iza sebe ima preko 120 organiziranih pub kvizova što dokazuje i velik odaziv sudionika na istima. Sam koncept temelji se na 10 vizualnih pitanja, 15 ABC pitanja i 20 otvorenih pitanja. Vizualna pitanja se odnose na prepoznavanje simbola ili ličnosti sa slike, a na otvorena pitanja traže se izravni odgovori. Pozitivno je to što nema negativnih bodova.  ''Koristim se ponajviše svojim znanjem i iskustvom, ali naravno koristim se internetom, knjigama i sl.'' , nadodao je Dominik.

Naši studenti  često  posjećuju ovakve događaje te koriste znanje i iskustvo stečeno na sličnim druženjima. ''Rado posjećujem pub kvizove, ali ponajviše sportske. Volim dokazati svoje znanje i ljubav prema sportu. Dakako i kviz općeg znanja rado posjećujem i proširujem nove vidike koji donose nove pobjede. Iako su nagrade simbolične, takva druženja su neprocjenjiva'', izjavio je Filip Kožul student novinarstva i rado viđen gost svakog  pub kviza.

Posjećenost je velika, uvjet za sudjelovanje su sljedeći:  ekipa može imati 3 – 5 članova, a uplata po jednoj ekipi za sudjelovanje na kvizu je 10 KM. Na kraju svakog kviza, prva tri mjesta su nagrađena. Prvo mjesto osvaja bocu pića, drugo mjesto jumbo pizzu, a treće mjesto turu pića. Glavna nagrada svakog ovakvog druženja je puno zabave, smijeh i nova saznanja. Prijaviti se možete na  službenoj facebook stranici ''Caffe Index'' .

 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista