back to top

Strane državljanke zalutale na Čvrsnici, GSS ih spasio

Gorska služba spašavanja u BiH objavila je detalje spašavanja tri strane državljanke u nedjelju na Čvrsnici.

‘Dana 5. 5. GSS Jablanica u 18:35h dobila je poziv od Policijske stanice Jablanica kojim je GSS obaviješten da su 3 mlađe ženske osobe iz Velike Britanije zalutale na području Čvrsnice (ispod Malog Vilinca). Nakon dosta neuspješnih pokušaja ostvaren je kontakt s izgubljenim osobama. Uspješno su preko dobivenih koordinata locirane na mapi”, priopćeno je iz GSS-a.

Bez adekvatne opreme

Kako navode, osobe su bile u odjeći i obući koja nije bila adekvatna, bez hrane, vode, lampi i mogućnosti da zapale vatru, a u strahu zbog noći, bez načina kako da se vrate na stazu.

”Tim od 6 članova u 20:00 kreće iz Jablanice, a dalje stazom s vrh-a ski lifta prema Malom Vilincu. U 22:03 određena je točna lokacija, te prvi tim od 3 člana dolazi do njih u 22:50”, navedeno je u objavi GSS-a.

Akcija završila u ranim jutarnjim satima

Također navode kako je ekipa iz GSS Posušje nadgledala teren dronom s vrha ski staze zbog lakšeg plana silaska. Akcija je završena uspješno u 4:10h, bez ozljeda.

GSS moli sve posjetitelje naših planina da dobro planiraju planinarenje, vode računa o opremi i prilagode se uvjetima na planini.

Post Strane državljanke zalutale na Čvrsnici, GSS ih spasio je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima