back to top

Svečano prisegnulo 63 kadeta i kadetkinja u Ljubuškom

U ponedjeljak je u Kulturnom centru u Ljubuškom održana svečana prisega polaznika temeljne policijske obuke prve razine Ministarstva unutarnjih poslova ŽZH.

Od ukupno 63 kadeta i kadetkinja, njih 47 su muškarci, dok je 16 žena, što predstavlja 42. generaciju kadeta FUP iz MUP-a ŽZH.

Ministar MUP-a Županije Zapadnohercegovačke Mladen Bebek istakao je da ova županija već godinama nosi epitet jednog od najsigurnijih prostora za život u BiH, te je istakao značaj današnje prisege kojom je MUP ŽZH dobio 101. mladog policijskog službenika.

U svom govoru, ministar je naglasio važnost profesionalnog, savjesnog i odgovornog obavljanja posla, te je istaknuo i izgradnju Edukacijsko-obučnog centra kao jedinstvenog kompleksa ove vrste u Hercegovini.

Prisutnima se obratio i policijski komesar Uprave policije MUP-a ŽZH Ivan Brkić, koji je čestitao kadetima na dobivanju čina policajac, te se zahvalio “ratnoj generaciji” policijskih službenika koji odlaze u mirovinu.

Nakon polaganja prisege, kadeti će danas biti raspoređeni u organizacijske jedinice Uprave policije MUP-a ŽZH na području Ljubuškog, Gruda, Širokog Brijega i Posušja, izvijestio je Radio Ljubuški.

Svečano prisegnulo 63 kadeta i kadetkinja u Ljubuškom

Svečano prisegnulo 63 kadeta i kadetkinja u Ljubuškom

Objava o svečanoj prisegi 63 kadeta i kadetkinja u Ljubuškom prvi puta se pojavila na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima