back to top

Tomislavgrad vodeći po prometu putem fiskalnih uređaja, Livno na drugom mjestu

Promet na fiskalnim uređajima u Hercegbosanskoj županiji pokazuje da najveći promet i dalje ostvaruje Tomislavgrad, s gotovo 143 milijuna KM u prva četiri mjeseca ove godine. Drugo je Livno s prometom od 109 milijuna KM, treći je Drvar sa skoro 24 milijuna, a slijede Glamoč s više od 15 milijuna, Kupres s gotovo 14 milijuna i Bosansko Grahovo s 8,6 milijuna KM. U postocima, Tomislavgrad i Livno sudjeluju s 80% prometa putem fiskalnih uređaja u HBŽ-u: Tomislavgrad s 46% i Livno s 35%.

Sve općine Hercegbosanske županije zajedno sudjeluju s oko 1,6% ukupnog prometa u Federaciji BiH, što je recimo manje od jednog Posušja koje je ostvarilo promet preko fiskalnih uređaja veći od 390 milijuna KM u prva četiri mjeseca i sudjeluje sa skoro 2% ovoga prometa u F BiH.Kada se pogleda promet preko fiskalnih uređaja, mogli bi se očekivati da u HBŽ-u Tomislavgrad ima najveću gospodarsku aktivnost, ali brojke pokazuju da Livno s 5.398 zaposlenih od ukupno 11.712 drži primat s 46%, dok Tomislavgrad sudjeluje s 32% ukupno zaposlenih u HBŽ-u.

Ako se pogleda sjedište poslodavca onda Livno sudjeluje s 42%, a Tomislavgrad s 30,5%.Iako usporedba Grada Livna i Općine Tomislavgrad kao i ostalih općina u HBŽ-u može biti korisna za županijsku, gradsku ili općinske vlasti, gospodarski podaci susjednih zapadnohercegovačkih općina pokazuju da je gospodarska aktivnost u našoj županiji slabašna te da svakako ima velikog prostora za daljnji napredak i rast.

Tomislavcity

Izvor: ( livnovine.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima