back to top

Učenici/ce srednje škole u Livnu uče o gradnji mira i mirovnom aktivizmu

Trideset srednjoškolaca i srednjoškolki iz Livna imali su priliku učestvovati na radionici o gradnji mira i mirovnom aktivizmu u okviru projekta „Zajedno za bolju i tolerantniju zajednicu“ koji sprovodi Centar za građansku suradnju.

Srednja ekonomska škola, Gimnazija i Srednja strukovna škola „Silvije Strahimir Kranjčević“ su imale po deset predstavnika/ca na ovoj mirovnoj radionici koju je vodila prva žena dobitnica mirovne nagrade od Mreže za izgradnju mira, Danka Zelić.

U uvodnom dijelu radionice, učesnici/e su imali priliku pogledati dio filma „Apostoli dobra“ koji se odnosi na fra Marka Gelu, livanjskog svećenika i čovjeka. Kroz naredne radionice su imali priliku učiti o miru, zajedništvu i otvoriti brojne teme o današnjem društvu i zajednici.

Pitanja o miru, povezanosti i razdvojenosti su bila tema razmjene mišljenja među livanjskim srednjoškolcima/cama.

Naše aktivnosti podržava projekat „Unaprjeđenje društvene kohezije kroz saradnju u oblasti pružanja lokalnih usluga u Bosni i Hercegovini“ koji finansira Fond za izgradnju mira Generalnog sekretara UN-a (PBF), a realizuju IOM i UNDP u Bosni i Hercegovini, u ime UN-a u BiH.

Izvor: ( livnovine.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima