back to top

Vatrena groznica u Livnu – 10 dana prije Eura! Cijeli grad podržava Dalića i Hrvatsku.

Livno je spremno za početak Europskog nogometnog prvenstva. Nogometaši hrvatske nogometne reprezentacije su odigrali prvu pripremnu utakmicu za Europsko nogometno prvenstvo, gdje su naši Vatreni pobijedili Sjevernu Makedoniju rezultatom 3:0 na Rujevici.

 

Slijedi privatna audijencija kod pape Franje i generalna proba protiv Portugala u subotu. Kampu se jučer pridružio Luka Modrić, kapetan je sletio na Krk i tako je kompletiran naš kadar za novo veliko natjecanje.

 

Euforija se osjeća u zraku u cijeloj Hrvatskoj, gdje se svi jedva čekaju otputovati u Njemačku, a isto je i u Livnu koji se uvijek ponosi Zlatkom Dalićem. To potvrđuje i postavljanje zastave hotela Novitas u Livnu, kao znak podrške njihovom Livnjaku. “Ovo je također i zahvalnost za sve što je učinio s reprezentacijom, te promovirao Grad Livno na najbolji mogući način. Veliki broj Livnjaka također putuje u Njemačku i sigurni smo u snažnu podršku koju će pružiti hrvatskoj reprezentaciji”, poruka je koju su poslali iz Livna.

 

Dalić je uvijek isticao ljubav prema Livnu, ali i prema Varaždinu. Svi ga rado pozdravljaju širom Hrvatske, u njegovom Varaždinu, na Pagu, a u susjednom Tomislavgradu je proglašen počasnim građaninom.

 

Livno je dalo brojne sportaše koji su postali uspješni. “Nemojte se sramiti reći da smo Livnjaci, ljudi s kamena. Mi smo talentirani i sve što napravimo, radimo vrhunski. Ja sam iz malog Livna došao na vrh svijeta”, rekao je Dalić na dočeku u Livnu nakon Svjetskog prvenstva u Katru 2022. godine.

 

Izbornik tradicionalno organizira ljetni kamp u Livnu u suradnji s Nogometnim klubom Troglav 1918 Livno. Osim Dalića, Livno je dalo mnoge velike hrvatske sportaše, posebno nogometaše poput Davora Šukera, braće Kovač i drugih. Domagoj Duvnjak potječe iz Livna, dok brojni sportaši iz susjednog Tomislavgrada također bilježe uspjehe, uključujući Marija Pašalića, Bornu Barišića, Ivana Krstanovića, Tomislava Stipića, Ivana Nevistića…

 

Europsko prvenstvo u nogometu započinje 14. lipnja i traje do 14. srpnja, gdje će Vatreni odigrati prvu utakmicu 15. lipnja protiv Španjolske u Berlinu, zatim 19. lipnja protiv Albanije u Hamburgu, zaključujući grupnu fazu 24. lipnja u Leipzigu protiv Italije.

Goldnevnikhr

Izvor: ( livnovine.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima