Crveni križ općine Posušje priključuje se humanitarnoj akciji Srcem za Hrvatsku

potresi
Crveni križ općine Posušje priključuje se humanitarnoj akciji Srcem za Hrvatsku

Crveni križ Općine Posušje organizirao je humanitarnu akciju prikupljanja pomoći stanovništvu nastradalom u potresu koji je nedavno pogodio Hrvatsku, a i dalje je ne prestaje tresti. Akcija se održava u dva ciklusa, a prvi je završen.

Kako se navelo u obavijesti, prikupljali su se osnovni prehrambeni i higijenski artikli, roba trajnog karaktera (kao i jorgani, deke, zimske čizme, agregati i ostalo).
Ovo je međunarodna pomoć u suradnji sa Crvenim križem Republike Hrvatske.

„Već smo 4. siječnja u suglasnosti s načelnikom Općine Posušje Antom Begićem trebali pokrenuti akciju, no kako je Posušje pogođeno teškom tragedijom, smrti osmero mladih u Tribistovu, smatrali smo da su naši sugrađani previše iscrpljeni, prvenstveno emocionalno te da se ne bi uspjeli na adekvatan način odazvati na poziv ove akcije“, kaže Branko Leko, predsjednik Crvenog križa Općine Posušje i organizator humanitarne akcije.

Prijevoz prikupljenih donacija organizirat će se uz podršku Općine Posušje i uz pomoć privatnika. Još nisu obaviješteni kako će u konačnici teći isporuka s obzirom na epidemiološku situaciju, no uvjereni su da će prikupljena pomoć doći na odredište na koje je namijenjena.

„Prikupljene robe je u vrijednosti nešto više od 10 000 KM. Uglavnom se radi o higijenskim i prehrambenim artiklima te nešto pokrivača i grijalica. Možda se očekivalo i nešto više, ali iz Posušja su već i do sada upućivane donacije i imamo još četiri dana ispred sebe. Pozivamo još one koji mogu da nam se priključe. Hvala svima koji su se odazvali za pokazanu humanost i solidarnost“, dodaje Leko.

Akcija se nastavlja u ponedjeljak, 25. siječanja i traje do četvrtka 28. siječnja. Prikupljanje pomoći se ovija u razdoblju od 10 do 15 sati u kinodvorani u Posušju.

Josipa Tolo

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista