Održan Webinar na temu “Medijska pismenost u Hrvatskoj“

istraživači
Održan Webinar na temu “Medijska pismenost u Hrvatskoj“

Webinar na temu „Medijska pismenost u Hrvatskoj“ održan je danas preko aplikacije Zoom s ciljem da se podrži sve veći broj organizacija i pojedinaca koji žele pomoći mladima da postanu medijski pismeniji. Otvoreni su za sve koje zanima tema medijske pismenosti, uključujući istraživače, praktičare i kreatore politika.

Potpredsjednik vijeća za elektroničke medije Robert Tomljenović je predstavio televizijske kuće, radio postaje i web portale u Hrvatskoj te istakao kako je svaka četvrta osoba u Hrvatskoj žrtva nasilja društvenih mreža i kazao je da se na problemu socijalne pismenosti jako slabo radi te da se nada da će se to uskoro promijeniti.

Ana Dokler kao glavna urednica portala medijskapismenost.hr je rekla kako pogotovo djeca putem medija stvaraju vrlo lošu sliku o sebi i kako zbog toga mogu nastati veliki problemi i da moramo biti oprezni kada primamo informacije iz medija,

„Medijska pismenost je danas najvažnija, učinit ćemo sve kako bi naša djeca na pravi način shvatila ulogu medija u društvu“, kazao je dr. sc. Igor Kanižaj sa Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu te je predstavio projekt „Djeca medija“ i spomenuo cyber-bullying kao osnovni problem u dječjoj dobi.

Webinar ovog tipa se održava jednom mjesečno, od studneog 2020. do lipnja 2021. Moderatorice ovog webinara su Sally Raynolds iz Media and Learning Association i Maarit Jaakkola iz centra za istraživanje nordijskih medija Nordicom.

Ilija Nikolić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista