Održana izložba “miniMo”

kosača
Održana izložba “miniMo”

Društvo hrvatskih likovnih umjetnika u Federaciji Bosne i Hercegovine po prvi puta je organiziralo međunarodno bijenale minijature pod nazivom “miniMo”. Izložba se održala u Hrvatskome domu hercega Stjepana Kosače.

Pred samim ulazom u izložbenu prostoriju postavljen je stol sa pićem dobrodošlice gdje su se prije samog početka okupili kako autori umjetničkih djela pa tako i svi uzvanici i ljudi koji su došli znatiželjno prisustvovati tom svečanom događaju, koji je vjerujmo bio od iznimne važnosti za mlade ljude koji su se po prvi puta našli u poziciji da izlože svoja djela.

U sklopu same izložbe održana je i dodjela nagrada mladim umjetnicima koji su s ponosom i uz veselo raspoloženje primili svoja priznanja i time dobili poticaj za nastavak svog umjetničkog stvaranja. Na zidovima izložbene prostorije mogli su se vidjeti prikazi nesvakidašnjih primjera minijaturnih oblika iz oblasti grafike, slikarstva i kiparstva.

Na izložbi su razmjenjene pohvale između sudionika, a oduševljenje na izrazima lica posjetitelja dok su promatrali izloženo se nije moglo sakriti. Svakako poticaj za daljnji rad i podrška ostalima da oslobode svoj umjetnički duh.

Izabella Katarina Korda

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista