Prof. dr. sc. Vesna Boraska Perica održala prvu seriju predavanja o njenom znanstvenom putu

Sveučilište u Splitu
Prof. dr. sc. Vesna Boraska Perica održala prvu seriju predavanja o njenom znanstvenom putu

Znanstvenica i pročelnica Katedre za medicinsku biologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Splitu prof. dr. sc. Vesna Boraska Perica održala prvu seriju online predavanja o temi „Moj znanstveni put“.

Prof. dr. sc. Vesna Boraska Perica je naglasila kako je ideja kroz predavanja ispričati studentima kako se odlučila za karijeru u znanosti. Objasnila je o svom polju istraživanja, poteškoćama na koje nailazi te dala uvid u kombiniranu karijeru u klinici i znanosti.

''Dragi naši, drago mi je da sam krenula sa svojom aktivnošću i ovom serijom predavanja'', kazala je prof.dr.sc.Vesna Boraska Perica.

Područje njenog djelovanja je genetska epidemiologija, odnosno, određivanje genetske predodređenosti za razvoj složenih bolesti te je u novije vrijeme posebno orijentirana za istraživanje genetskih i okolišnih čimbenika bolesti Hashimotova tireoiditisa.

Pri zaključivanju serije javili su se brojni studenti s riječima zahvale, a jedna među njima bila je i studentica medicine s trenutnim prebivalištem u Zagrebu.

''Izuzetna mi je čast bila prisustvovati Vašem predavanju i dodatno obogatiti znanje'', izjavila je sadašnja studentica i buduća kolegica profesorice Perice.

Iduće online predavanje odnosno serija, najavljeno je 18.2. u 18.00 sati.

Lea Tomić
 

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista