Svjetski dan srednjoškolaca obilježen u Mostaru

mepas mall
Svjetski dan srednjoškolaca obilježen u Mostaru

Povodom obilježavanja Svjetskog dana srednjoškolaca Mreža vijeća učenika HNŽ je organizirala zajedničku manifestaciju sa sadržajnim planom i programom.

Organizirana je šetnja od Španjolskog trga do prostora ispred Mepas Mall-a gdje se već dugi niz godina povodom ovoga dana organiziraju: igre, radionice,kvizovi općeg znanja i slično.

Članica mreVUK HNŽ Lejla Mihanuli je istaknula važnost treninga koji im je pomogao pri organizaciji manifestacije, a na njemu je prisustvovala početkom prvog polugodišta.

„Osmislili smo aktivnosti gdje će biti uključene sve mostarske srednje škole sa oko 12 svojih sudionika. Pripremili smo neke zanimljive igrice, zabavni program, kviz općeg znanja, koji bi srednjoškolcima trebao skrenuti pažnju sa školskih obaveza da se malo opuste, zabave i upoznaju nove prijatelje iz drugih srednjih škola“, kazala je Mihanuli.

Ajla Haruši, također jedna od članica mreVUK HNŽ, se zahvalila Mepas Mall-u na dugogodišnjoj suradnji. „Svake godine Mepas Mall nam izađe u susret i osigura prostor pa imamo sa njima zajedničku suradnju već duže vrijeme“.

Učenici su program zaključili oblikovanjem velikog natpisa 17.11. u čast svojega dana.

Međunarodni dan srednjoškolaca u svijetu obilježava se 17. studenog, od 1941. godine u spomen na praške studente i srednjoškolce koji su uslijed mirnih prosvjeda protiv nacističe okupacije, bez suđenja i dokazivanja krivnje pogubljeni nastradali pod nacističkim režimom. U novijoj povijesti, točnije od 2009. godine, ulogu glavnog promotora i organizatora preuzimaju Organizacijski biro europskih školskih i studentskih mreža (OBESSU), te Europska studnetska mreža (ESU).

Borna Boris Baletić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista