back to top

Vlada FBiH: Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnosti u prometu odobreno 22 milijuna KM

Vlada Federacije BiH usvojila je prijedlog Federalnog ministarstva prometa i komunikacija i Odluku o Programu utroška sredstava Kapitalnih transfera drugim razinama vlasti i fondovima – Transfer za izgradnju autocesta, brzih cesta, magistralnih i drugih cesta u iznosu od 22.000.000 KM.

Korisnici transfera su županije, gradovi, općine i fondovi (županijske uprave za ceste) u Federaciji BiH, a svrha predmetnog transfera je poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnosti u cestovnom prometu regionalnih, lokalnih cesta, te gradskih i općinskih ulica.

Dio ovih sredstava se nalazi na posebnom računu za upravljanje razvojnim sredstvima za implementaciju sredstava namijenjenih za financiranje kapitalnih infrastrukturnih projekata u okviru Jedinstvenog računa, a ostatak potrebnih sredstava će se osiguravati sukcesivno u skladu s potrebama za realizaciju projekata.

Raspodjela sredstava vršit će se na osnovi provedenog javnog poziva, a bit će dodijeljena korisnicima sredstava u skladu sa odobrenim projektima, a na temelju podnesenih zahtjeva na javni poziv koji će raspisati Federalno ministarstvo prometa i komunikacija.

Javni poziv za dodjelu ovih sredstava objavit će se na službenoj web stranici Federalnog ministarstva prometa i komunikacija, te najmanje u dva dnevna lista velikog tiraža, priopćeno je iz Vlade FBiH.

 

Objava Vlada FBiH: Za poboljšanje cestovne infrastrukture i sigurnosti u prometu odobreno 22 milijuna KM pojavila se prvi puta na Tomislav City.

Izvor: ( tomislavcity.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima