back to top

Za tjedan dana poginulo 6 ljudi na bh. cestama

Stravične nesreće se gotovo svakodnevno događaju na cestama diljem BiH. Tako je za sedam dana šest osoba smrtno stradalo, među kojima su bili trudnica i 12-godišnjak, izvještava Avaz. 3. svibnja u Zavidovićima je u krugu gradilišta u ulici Stjepana Radića poginula pješakinja B. J. iz Zavidovića. Nesreća se dogodila prije podne, kada je kamion Man, kojim je upravljao F. A. iz Zavidovića, krećući se unatrag pregazio pješakinju.

Trudnica Sabina Tufekčić (28) poginula je prilikom slijetanja Peugeota 307 u Kotor-Varoši. Nesreća se dogodila oko 13 sati, a teške tjelesne ozljede zadobila je vozačica Sandra Narić (21) iz Kotor-Varoši. Istog dana, 2. svibnja, u 8.15 sati dječak D. Đ. (12) iz Dervente poginuo je u prometnoj nesreći koja se dogodila u Živinicama, a njegov otac S. Đ. je teško ozlijeđen.

Nesreća se dogodila na putu Derventa – Doboj, a u njoj su sudjelovali S. Đ., koji je vozio Fiat, te M. T. iz Modriče, koji je upravljao teretnim vozilom. Stradali dječak bio je član Nogometnog kluba Tekstilac iz Dervente, koji su se od njega oprostili na Facebooku. – Danas je jedan od najtužnijih dana u povijesti našeg kluba. U prometnoj nesreći nastradao je naš član omladinskog pogona Danijel Đalić. Putujući iz Sočanice s ocem na utakmicu omladinske selekcije Danijel je smrtno nastradao u dresu voljenog Tekstilca.

Zbogom naš dragi Danijele neka te anđeli čuvaju na nebu, a neutješnoj obitelji najdublja sućut u ovom teškom trenutku – naveli su, te su prihod od prodanih ulaznica na prošloj utakmici donirali obitelji svog mladog igrača. Na magistralnoj cesti M-17 u mjestu Liješnica kod Maglaja 29. travnja poginuo je pješak O. A. (84) iz Zavidovića. Njega je u 20.20 sati udario automobil Fiat, kojim je upravljao O. A (24) iz Maglaja.

Policija je nakon očevida uhitila vozača Fiata O. A. zbog teškog kaznenog djela protiv sigurnosti javnog prometa. Motociklist I. Š. smrtno je stradao u Čapljini 28. travnja nakon sudara s BMW-om. Vozač A. F. iz Žepča preminuo je 27. travnja od posljedica ozljeda koje je zadobio kada je automobil Mercedes kojim je upravljao sletio s ceste u mjestu Vrbaška kod Bosanske Gradiške. Vozilo je bilo potpuno smrskano. Apelira se na vozače da svoju brzinu prilagode uvjetima na cesti i da razmišljaju o posljedicama kada sjedaju za volan pod utjecajem bilo čega, što je zakonski nedopustivo. Godinama je već BiH pri vrhu po smrtnosti u prometnim nesrećama.

Večernji.ba

Izvor: ( relax-portal.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima