back to top

Završen je tečaj za kriminalističke tehničare iz Bosne i Hercegovine.

Na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik” 14 polaznika iz Bosne i Hercegovine je stjecalo nova zvanja iz domene kriminalističke tehnike MUP-a RH, Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” i Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku.

Od 22. travnja do 4. lipnja 2024. na Policijskoj akademiji “Prvi hrvatski redarstvenik”, svoja znanja i vještine polaznicima su prenijeli predavači i stručnjaci iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić”, Zavoda za sudsku medicinu i kriminalistiku Zagreb, viši kriminalistički tehničari i kriminalistički tehničari iz Policijskih prava (PU osječko-baranjske, PU splitsko-dalmatinske, PU zagrebačke, PU ličko-senjske i PU požeško-slavonske), Ravnateljstva policije te Policijske akademije.

Cilj tečaja je usvajanje svih potrebnih znanja i vještina za što kvalitetnije obavljanje vrlo odgovornih i zahtjevnih zadaća kriminalističkih tehničara.

Polaznici su postigli odlične rezultate na završnom ispitu zahvaljujući ozbiljnom pristupu i uspješno obavljenim zadaćama koje su pred njih postavili iskusni i kompetentni predavači MUP-a i Policijske akademije, Službe za cjeloživotno obrazovanje.

Na završnom djelu tečaja, polaznike su sa pohvalama ispratili voditelj Službe za cjeloživotno obrazovanje Ilija Jakić, voditeljica tečaja Alma Boršić-Banak i voditelj Službe za kriminalističku tehniku Hrvoje Mahalec.

Svojim prisustvom, popratili su uspjeh polaznika i policijski službenici: Hrvoje Senješ, Nikola Fundak, Božo Perušić i Božo Đerek koji su pratili i ocjenjivali rad polaznika.

Ovaj tečaj je samo jedan u nizu održanih edukacija koje se provode temeljem sporazuma Vlade Republike Hrvatske i Vijeća ministara Bosne i Hercegovine o policijskoj suradnji i očekuje se nastavak.

Mupk10

Izvor: ( livnovine.com / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima