back to top

Završni koncert Muzičke škole Brotnjo održan u okviru proslave Dana općine Čitluk

Osnovna muzička škola Brotnjo sinoć je održala završni koncert u župnoj crkvi sv. Blaža u Gradnićima, gdje su učenici pokazali svoj izuzetan muzički talent kao dio programa proslave Dana općine Čitluk.

Na početku koncerta prisutnima su se obratili prof. Jure Sušac, direktor OŠ Brotnjo i fra Nikola Rosančić, župnik župe sv. Blaža – Gradnići. Sušac je predstavio program, dok je fra Rosančić istakao zadovoljstvo zbog uključenosti mladih u proslavu Dana općine Čitluk.

Program koncerta je uključivao nastupe Komornog ansambla škole, Zbora PO Čerin, Zbora OŠ Brotnjo, kao i solista koji su svirali gitare, violine, klavir, flautu i klarinet.

Završni koncert Osnovne muzičke škole Brotnjo bio je prilika i za predstavljanje uspjeha škole na različitim takmičenjima, pa su učenicima koji su postigli značajne rezultate na nedavnom Federalnom takmičenju uručene diplome.

Diplome su uručili Predrag Smoljan, predsjednik Općinskog vijeća Čitluk i direktor škole prof. Jure Sušac učenicama Mariji Duganžić, Jeleni Zubac i Miji Milićević, kao i njihovim profesoricama Luciji Šimunović, Maji Stojanović i Alenu Kajanu.

Objava Završni koncert OŠ Brotnjo održan u sklopu proslave Dana općine Čitluk prvobitno se pojavila na stranici Općine Čitluk.

Izvor: ( citluk.ba / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima