back to top

Životna priča iseljenika iz Hrvatske rođenog kod Neuma: Uložio novac u Hrvatsku i već 20 godina se bori za svoju imovinu

Marko Tapalović je rođen 1940. godine u Dubravici kod Neuma u obitelji s tri brata i dvije sestre. Njegova životna priča počinje radom kao kameno klesar u Dubrovniku već kao maloljetnik na izgradnji Zračne luke u Ćilipima. Njegov život je obilježen obiteljskim tragedijama iz Prvog i Drugog svjetskog rata.

U vojsci u Viroviticu ga je poslala majka zbog njegovih obiteljskih tragedija iz prošlosti. Nakon vojnog roka, odlučio je pronaći posao u Rijeci gdje je studirao ugostiteljstvo i kasnije otvorio svoj restoran. Put ga je odveo u Njemačku gdje je radio kao konobar prije nego što je otvorio vlastiti restoran u Essen. Nakon uspjeha s restoranom, preuzeo je i hotel u Gelsenkirchenu 1975. godine.

Tapalović je imao uspješan poslovni život, ali i obitelj s kojom je planirao povratak u Dubrovnik. Međutim, suočio se s dugotrajnim sudskim procesom s austrijskom hotelskom kućom Valamar, koja ga je iscrpljivala sudske i odvjetničke troškove. Unatoč tome, nada se da će pravda pobijediti u konačnici.

Izvor: ( neum.online / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima