back to top

Županija Zapadnohercegovačka napravila prvi korak ka kurikularnoj reformi i kreiranju novog prostornog plana

15. redovna sjednica Skupštine Županije Zapadnohercegovačke, s 15 točaka dnevnog reda, održana je u utorak u Širokom Brijegu.

Izmjene tri zakona kojima će ŽZH napraviti prvi korak ka kurikularnoj reformi obrazovanja su istaknute.

Po skraćenom postupku bit će usvojeni, uz amandmane, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o udžbenicima i drugim nastavnim sredstvima za osnovne i srednje škole u ŽZH, Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u osnovnoj školi te Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o odgoju i obrazovanju u srednjoj školi.

Bitno je naglasiti da se ovi zakoni odnose na kurikularnu reformu i stoga se rade po skraćenoj proceduri da bi se mogli nabaviti udžbenici. Jako mi je drago da je naša Županija krenula u tom smjeru, da radi na reformi sa željom da unaprijedimo obrazovanje, izjavio je predsjednik Skupštine ŽZH Ivan Jelčić prije početka sjednice za portal 033.ba.

Jedna od točaka dnevnog reda je i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvještaja o izvršenju Proračuna ŽZH za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2023. godine.

U Izvještaju se navodi na što smo potrošili novce, koji su prihodi i rashodi… Dužni smo to donijeti do sredine ove godine, a ove godine smo to uradili nešto ranije nego inače s obzirom da je prethodnih godina ovo izvješće usvajano krajem lipnja, objašnjava Jelčić za 033.ba.

Na dnevnom redu sjednice Skupštine ŽZH našao se i Prijedlog Zaključka o usvajanju Izvještaja o stanju u prostoru ŽZH za razdoblje od 2019. do 2022. godine.

Drago mi je da se donosi ovaj zaključak jer se ide u izradu novog prostornog plana Županije Zapadnohercegovačke. To je jako pohvalno i pohvaljujem ministra Širca što se odlučio na ovaj korak, zaključio je Jelčić u izjavi za portal 033.ba.

Prijedloga Zakona, Zaključaka i Izvještaja kao i cjelokupan dnevni red možete pogledati OVDJE.

Post ŽZH učinila prvi korak ka kurikularnoj reformi i izradi novog prostornog plana je prvi puta viđen na Grude Online.

Izvor: ( www.grude-online.info / Treci.ba )

DRUGI UPRAVO ČITAJU

Možda vas zanima