Suradnja Sveučilišta u Mostaru i Večernjeg lista

Studentska praksa
Suradnja Sveučilišta u Mostaru i Večernjeg lista

Kroz suradnju Sveučilišta u Mostaru i Večernjeg lista studentima II. godine diplomskog Studija novinarstva omogućena je praksa tijekom ljetnog semestra u sklopu kolegija Tisak III – practicum.  Ovo je jedinstven  projekt  u kojem studenti  novinarstva  imaju priliku  uređivati i pisati za prilog u  dnevnoj novini.

Studentima su se obratili direktor i glavni urednik Večernjeg lista Jozo Pavković i zamjenica glavnog urednika Valentina Rupčić. Osim što su studente upoznali s poviješću i djelovanjem Večernjeg lista, Pavković je posebno istaknuo kako je novinarstvo prije svega poziv koji zahtjeva da se obavlja sa strašću.  

Studenti novinarstva će kroz novi oblik suradnje imati četiri radionice te će se s pisanjem agencijskih vijesti, upravljanjem i funkcioniranjem redakcije, grafičkom pripremom novina, dok će se na posljednjoj radionici baviti lektoriranjem. Nakon uvodnih radionica studente očekuje praktični dio, gdje će u redakciji Večernjeg lista svakodnevno provoditi četiri sata, raditi na vlastitim tekstovima, ali i na najbolji način se upoznati s radom ove dnevne tiskovine.

„Drago mi je što su nam Sveučilište i redakcija Večernjeg lista omogućili ovu praksu. Očekujem dobru suradnju te se nadam da ćemo teoriju koju smo naučili prethodnih godina, uspješno primijeniti u praktičnom radu“, rekla je Lorena Vegar, studentica II. godine diplomskog Studija novinarstva.

Ovu generaciju studenata novinarstva koji obavljaju praksu u Večernjem listu, uskoro očekuje i samostalno uređivanje novog broja studentskog priloga Universitas Mostariensis, predlaganje tema, prikupljanje informacija, pisanje tekstova te upoznavanje s fazama izrade novina.

Katarina Šakota/Mladen Topić

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista