Sveučilište u Mostaru partner u međunarodnom doktorskom studiju

Internacionalizacija
Sveučilište u Mostaru partner u međunarodnom doktorskom studiju

Sveučilište u Mostaru zajedno sa sveučilištima iz Bratislave, Varaždina, Pule, Ljubljane, Sarajeva, Krakowa i Eisenstadta upisuje novu generaciju studenata na međunarodne poslijediplomske interdisciplinarne studije. Riječ je o Studiju međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta te Studiju edukacijskih i komunikacijskih znanosti.

Protekloga je tjedna provedena natječajna procedura te su obavljeni intervjui s kandidatima iz područja edukacijskih i komunikacijskih znanosti. Ukupno je prijavljeno 11 kandidata koji su pri prijavi morali navesti i radni naslov teme kojom žele doktorirati uz razradu planiranih sadržaja doktorske disertacije, polaznih hipoteza, metodologije izrade rada i primarne literature iz čega je vidljivo u kojem smjeru se žele razvijati i obrazovati, a sve te  segmente, uz raniji rad kandidata u području koje žele izučavati vrednovalo je međunarodno povjerenstvo s partnerskih sveučilišta.

- Teme koje su kandidati, čije su prijave prihvaćene, predložili odnose se između ostaloga na političku komunikaciju, uporabu robota u nastavi, nove metode u nastavnom procesu, medijsku pismenost i druga područja komunikacijskih i edukacijskih znanosti, uvjeren sam, imat će značajan doprinos u razvoju i popularizaciji znanosti i inovativnosti - ističe član povjerenstva za prijem kandidata na Međunarodni interdisciplinarni doktorski studij edukacijskih i komunikacijskih znanosti dr. sc. Ilija Musa.

Sveučilište u Mostaru aktivno će sudjelovati u studiju kroz predavanja, ali i mentorstva na disertacijama. U središtu ovoga poslijediplomskoga studija je samostalni znanstveni rad studenata kroz sudjelovanje na znanstvenim konferencijama i projektima, te objavljenim radovima u priznatim publikacijama čime se stječe jedan dio ECTS bodova, a također služi kao prilika za umrežavanje mladih znanstvenika i njihovo predstavljanje u znanstvenoj zajednici.

Trajanje studija je tri godine ili šest semestara te nosi 180 ECTS bodova. Intervju s kandidatima za Studij međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta održat će se 22. i 23. rujna, a prva predavanja su planirana 24. i 25. studenoga. Prva godina studija bit će održana na Sveučilištu primijenjenih znanosti Burgenland u Austriji, a predavanja su predviđena petkom i subotom, jednom mjesečno.

Diplome međunarodnih poslijediplomskih interdisciplinarnih studija međunarodnih ekonomskih odnosa i menadžmenta te edukacijskih i komunikacijskih znanosti međunarodno su priznate i valjane bez dodatne nostrifikacije. Velika prednost ovakvih studija je internacionalizacija, budući da u nastavi i mentorstvu sudjeluju profesori sa svih partnerskih sveučilišta ovisno o smjeru te se postiže međunarodna vidljivost i pozicioniranje studija, sveučilišta i kandidata u globalnom akademskom svijetu.

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista