Neretvanski karataši promoviraju Sveučilište i Hercegovinu u svijetu

SVEUČILIŠNI KARATE KLUB...
Neretvanski karataši promoviraju Sveučilište i Hercegovinu u svijetu

Na svakom natjecanju karataši Sveučilišnog karate kluba Neretva ostvaruju uspješne sportske rezultate.

Iva Klepić, studentica druge godine Ekonomskog fakulteta i karatašica  proglašena je najboljom sportašicom grada Mostara za 2014. godinu. Najbolji sportaš za 2013. bio je njen klupski kolega Damir Zadro koji je nedavno stekao titulu magistra sporta. Marija Sušac,  također članica Kluba i studentica Ekonomskog fakulteta proglašena je najboljom seniorkom općine Čitluk za 2014.

Miroslav  Klepić, glavni trener Kluba nosi titulu najboljeg mostarskog trenera već dugi niz godina. Ženska ekipa SKK Neretva proglašena je najboljom u protekloj godini. Najveći uspjeh ovog kluba u BiH je osvajanje muške i ženske titule prvaka države u seniorskoj kategoriji.

Mostar je postao sjedište karatea gdje mladi ljudi dolaze trenirati iz svih krajeva BiH“, istaknuo je Miroslav Klepić i dodao  kako  izvrsnih karataša ne nedostaje, ali se susreću s problemima financiranja.

Karataši su se iskazali i na međunarodnim natjecanjima. Iva Klepić osvojila je brončanu medalju na kadetskom prvenstvu Europe u Izmiru 2010. godine.

To mi je bila prva značajnija medalja i poticaj za moje još aktivnije bavljenje karateom“, izjavila je Iva.

Ivona Ćavar, studentica kineziologije na FPMOZ Sveučilišta u Mostaru i članica SKK Neretva osvojila je 2011. godine drugo mjesto na Svjetskom prvenstvu u Maleziji. „Kao kadetkinja postala sam viceprvakinja svijeta u Maleziji i to je jedan od mojih najvećih uspjeha“, rekla je Ivona.

U proteklim godinama brojni članovi Neretve osvajali su individualna ili ekipna priznanja te silne pehare, za koje kažu, da im je ponestalo mjesta. Ovaj mostarski karate klub ima regionalne, europske pa čak i svjetske prvake u karateu.

Suradnja sa Sveučilištem u Mostaru traje od 1994. godine kada je Klub osnovan. Tadašnji rektor Sveučilišta u Mostaru dr. sc. Zdenko Kordić dao je suglasnost Klubu da u svom nazivu koristi riječ „Sveučilišni“.

Natjecatelji svojim izvrsnim rezultatima od tada pa sve do danas promoviraju mostarsko Sveučilište širom svijeta. Osim što su uspješni sportaši, članovi SKK Neretve su i uspješni studenti. Neki od članova Neretva danas su profesori i asistenti na fakultetima Sveučilišta, kao što je dr. sc. Rade Markić na Građevinskom fakultetu te Željko Marušić na FPMOZ.

Trenutni predsjednik Sveučilišnog karate kluba Neretva je dr. sc Zdenko Klepić, profesor i prodekan na Ekonomskom fakultetu. 

Prema riječima Miroslava Klepića, SKK Neretva ne treba strahovati za budućnost jer ima vrhunsku žensku i mušku seniorsku ekipu. Tu su naravno i izvrsni kadeti i juniori. Od natjecatelja se očekuju nastavak klupske tradicije penjanja na najviša europska i svjetska postolja.

Studentski list / Marin Maleta

Uredništvo zadržava pravo cenzure u slučaju govora mržnje ili nepristojnog i neprikladnog govora.

Anketa

Koji medij najčešće pratite?

Mišljenje

doc. dr. sc. Marko Odak, prodekan za nastavu Filozofskog fakulteta
Studentski radio Live streaming
KLIKNI I
SLUŠAJ
Konekcija nije uspostavljena
Studentska
televizija
(youtube
channel)
Studentski
prilog
večernjeg
lista